De aanvullende verzekering Wereldfit

Nederlanders reizen steeds meer. De dekking die de basisverzekering in het buitenland biedt, is voor veel mensen niet voldoende. Daarom heeft ONVZ een nieuwe verzekering ontwikkeld: Wereldfit. Een aanvullende verzekering voor alle medische kosten in het buitenland.

Zonder zorgen op reis

Medische hulp in het buitenland is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt als u op reis gaat. Maar als u in het buitenland tóch hulp nodig heeft, wilt u niet voor onverwachte kosten staan.
Veel Nederlanders sluiten daarom naast hun aanvullende verzekering een reisverzekering af. Dit is echter niet altijd noodzakelijk. De kans is dan groot dat u deels dubbel verzekerd bent.

Spoedeisende medische kosten

Wereldfit vergoedt álle spoedeisende medische kosten in het buitenland. Dat klinkt logisch, maar dat is het niet. Zo vergoedt de basisverzekering zorgkosten in het buitenland tot het bedrag dat die behandeling in Nederland kost. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Zwitserland kan een behandeling tot vijf keer duurder zijn dan in Nederland. Het verschil moet u dan zelf bijbetalen. Wereldfit neemt dit risico op bijbetalen weg. Waar ter wereld u ook bent.

Kosten voor verblijf en vervoer

Naast de vergoeding van kosten voor spoedeisende zorg, vergoedt Wereldfit ook de extra kosten van verblijf en vervoer. Voor bijvoorbeeld het eerder terugkeren van uw reis vanwege een ernstig ongeval of overlijden van een reisgenoot of een familielid.

Eén aanspreekpunt

Als u iets overkomt op reis, neem dan direct contact op met ONVZ Zorgassistance. Zij zijn altijd bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)88 668 97 67 en helpen u met al uw medische hulp en advies over geneeskundige zorg. Zo zorgen zij onder andere voor (de vergoeding van) de vlucht terug naar huis, extra verblijf en vervoer van u en uw reisgenoten.

Uniek: ook voor geplande zorg

Voor geplande reguliere zorg kunt u met Wereldfit ook terecht in België en Duitsland. Moet u bijvoorbeeld een heupoperatie ondergaan en zijn de wachtlijsten in Nederland erg lang, dan kunt u zonder extra kosten in deze buurlanden een ziekenhuis kiezen. Neem hiervoor wel altijd contact op met een van onze ZorgConsulenten.
Bekijk voor meer informatie de pagina over Wereldfit.

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding