De wortels van ONVZ

80 jaar zorg

ONVZ is in 1933 gestart als zorgverzekeraar en is dat ook altijd gebleven. Een bewuste keuze, want als organisatie zonder winstoogmerk is ons belangrijkste doel om mensen zo goed mogelijk te begeleiden naar de juiste zorg.

Vanuit Wit-Gele Kruis

Het begon allemaal in 1933. ONVZ werd toen opgericht als ‘Onderlinge Nationale R.K. Vereniging tegen de kosten van Ziekenhuisverpleging en Operatie’. Ontstaan vanuit het katholieke Wit-Gele Kruis en met Utrecht als vestigingsplaats. In die begintijd verzekerden wij alleen de kosten van verpleging, operaties en ziekenvervoer.

In 1950 is onze naam gewijzigd in ‘Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten (O.N.V.Z.)' en in 1990 werd het ‘ONVZ Ziektekostenverzekeraar’. ONVZ verhuisde toen ook naar een andere plek in Midden-Nederland: naar Houten (aan De Molen), waar we nu nog steeds met veel plezier gehuisvest zijn. Met ingang van 1999 gebruiken wij de naam ‘ONVZ Zorgverzekeraar’.

Vereniging: geen winstoogmerk

Van oudsher is ONVZ een vereniging - een coöperatieve zorgverzekeraar - zonder winstoogmerk. Onze verzekerden zijn lid van de Vereniging en de Raad van Afgevaardigden treedt op als vertegenwoordiger van alle leden. Er zijn geen aandeelhouders. De behaalde winst komt ten goede aan de verzekerden.

Meerdere labels

ONVZ is de afgelopen jaren fors gegroeid en werkt onder meerdere labels. In 2004 namen wij de ziektekostenportefeuille over van Allianz Nederland en Nationale Nederlanden, per 1 januari 2006 de ziektekostenportefeuille van VvAA en per 1 januari 2010 de ziektekostenportefeuille van PNO Ziektekosten.

Sinds 2012 werkt ONVZ met de labels ONVZ Zorgverzekeraar, VvAA zorgverzekering en PNOzorg.

Beste zorgverzekeraar

ONVZ heeft een goede naam als innovatieve en slagvaardige zorgverzekeraar. Onafhankelijk en met een stevige positie in de markt. Met zorg voor mensen. Niet voor niets wordt ONVZ met grote regelmaat uitgeroepen tot 'beste zorgverzekeraar'. Lees meer.

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding