Alpe D'HuZes

ONVZ steunt Alpe d’HuZes

Topsport als middel voor een betere gezondheid. Een uniek gegeven binnen een uniek evenement:
Alpe d’HuZes. Een wielerevenement in het teken van sport en gezondheid. ONVZ heeft dit evenement omarmd en koppelde zijn naam aan één van de teams die op 3 juni minimaal zes keer naar boven rijden. Met spanning en groot enthousiasme volgen wij deze dag en de aanloop er naar toe.

Opgeven is geen optie

Op 3 juni 2010 beklimmen meer dan 2500 fietsers individueel of in teamverband op één dag minimaal zes keer de Alpe d'Huez. Met sponsoring wordt hiermee zoveel mogelijk geld verzameld voor de stichting Alpe d'HuZes. Dit is een stichting onder de vlag van het KWF. Dit geld gebruikt de stichting voor het verbeteren van revalidatiemogelijkheden voor kankerpatiënten.

Het lijkt een onmogelijke uitdaging, zes beklimmingen naar de Alpe d'Huez op één dag. De beklimmingen staan dan ook goed symbool voor de haast onmogelijke uitdaging waar vele kankerpatiënten mee te maken hebben. Een groot verschil is dat de deelnemers aan Alpe d'HuZes slechts één dag een topprestatie hoeven te leveren; kankerpatiënten moeten dat iedere dag doen. Met dit in gedachten zetten de deelnemers aan Alpe d'HuZes een prestatie neer waar ze uit zichzelf wellicht nooit toe in staat waren geweest. Voor hen geldt tijdens Alpe d'HuZes hetzelfde als wat dagelijks geldt voor de kankerpatiënten: "Opgeven is geen optie!".

Een uniek evenement

Alpe d'HuZes is veel meer dan een inzamelingsactie voor kankerbestrijding. Alpe d'HuZes is een uniek evenement. Iedere euro aan sponsoring komt volledig ten goede aan onderzoeksprogramma’s. Ook in haar gerichte besteding is de organisatie van de Alpe d'HuZes uniek. Er gaat geen geld verloren aan transport, materiaal, salarissen en/of vergoedingen. De opbrengsten verdwijnen niet op de grote hoop, maar zetten ze doelgericht in via eigen onderzoeksprogramma's. Dit in het bijzonder. via "A-Care" en via de bijzondere leerstoel "Leven met kanker" aan de Vrije Universiteit.

Kanker is op dit moment een ziekte waar mensen aan overlijden. Alpe d'HuZes heeft het doel om binnen 10 jaar van kanker een niet-levensbedreigende chronische ziekte te maken. Net als bij andere ziektes moet het mogelijk zijn om het te behandelen dat je er goed, gelukkig en gezond mee kan leven.

Het succes tot dusver:

Alpe d'HuZes is in 2006 voor het eerst georganiseerd. De 66 deelnemers wisten in dat jaar een bedrag van € 370.000,= bij elkaar te fietsen. In 2007 heeft het evenement circa 1 miljoen euro opgeleverd. In 2008 was de totale opbrengst 3,6 miljoen euro. In 2009 kon Alpe d'HuZes een bedrag overhandigen van maar liefst € 5.864.762,42. Met dit bedrag is Alpe d'HuZes 2009 de grootste particuliere inzamelingsactie voor KWF Kankerbestrijding ooit! De verwachting is dat er in 2010 meer dan 10 miljoen euro ingezameld gaat worden.

En jij?

De mensen die meedoen aan Alpe d'HuZes, doen dit veelal naar aanleiding van ervaringen met kanker in hun directe omgeving. Wellicht heb jij ook van dichtbij meegemaakt wat de impact is van deze ziekte. In dat geval is het goed om te weten dat het ook voor jou mogelijk is om een bijdrage te leveren aan deze actie. Om Alpe d'HuZes succesvol te maken, zijn sponsors nodig. Wil jij meehelpen om het verschil te maken? Steun dan Alpe d'HuZes als sponsor. Dit kun je bijvoorbeeld doen via de actiepagina van de teamcaptain van het team dat wordt gesponsord door ONVZ: http://www.gnodde.info/.

Meer informatie over Alpe d'HuZes?

Voor meer informatie over Alpe d’HuZes kun je terecht op: http://alpe-dhuzes.startpagina.nl
Alpe d'HuZes heeft ook een eigen website: http://www.opgevenisgeenoptie.nl
Meer informatie over het team dat wordt gesponsord door ONVZ: http://www.bugsonbikes.nl

Vragen?
Heeft u vragen over Alpe d'HuZes ? Stuur een email naar: alpedhuzes@gnodde.info

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding