SV Houten


SV Houten is een voetbalvereniging met ruim 1.400 leden. Opgericht in 1933 bestaat de club dit jaar 77 jaar en is uitgegroeid tot een bekend begrip in Houten en de regio Utrecht.  De clubkleuren zijn, een blauw thuisshirt met daaronder een witte broek en blauwe sokken. Er wordt zowel op zaterdag als op zondag competitiewedstrijden gespeeld. Dat maakt dat de club ook in de afgelopen jaren sterk is gegroeid in ledenaantal. Dat geldt in het bijzonder voor de meisjes- en damesafdeling en voor het senioren voetbal dat in 2 jaar tijd door een actief beleid is gegroeid van 7 naar 16 voetballenden seniorenteams.

sv houten
Bij SV Houten gaan prestatief en recreatief voetbal prima samen.  Enerzijds is het belangrijk dat jeugdige talenten zich maximaal kunnen ontplooien en wellicht kunnen doorstromen naar een Betaald Voetbal Organisatie zoals FC Utrecht. De club heeft dan ook de sterstatus gekregen van FC Utrecht wat betekent dat SV Houten aan het eisenpakket voldoet dat FC Utrecht aan een samenwerkingsverband stelt. SV Houten is trots dat zij deze sterstatus heeft gekregen samen met andere gerenommeerde clubs als DOVO, Elinkwijk en ARGON. SV Houten investeert dan ook veel in haar jeugdopleiding en hoopt talenten uit de eigen vereniging te verwelkomen in het eerste elftal. Dit geldt zowel voor de heren- als de damesafdeling. De jeugdselectieteams spelen in de hoogste Nationale divisies.

Maar  SV Houten wil ook voor de recreatieve speler een aantrekkelijke club zijn en haar leden optimaal plezier bieden. Door veel en leuke voetbalactiviteiten te ondernemen, het contact tussen de leden onderling te stimuleren, door intern goed te communiceren en goede basisvoorzieningen te realiseren wil SV Houten een zo plezierig mogelijke omgeving voor haar leden creëren.
Zo heeft SV Houten voor eigen rekening de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de medische kant van het sporten.

  • Door de bouw en inrichting van een splinternieuwe medische ruimte.
  • Door het aanstellen van herstel en revalidatie trainers.
  • Uitbreiding van aantal sportmasseurs van 2 naar nu 6 personen.
  • Aanschaf AED apparatuur en geven van trainingen aan SV Houten leden.
  • Aanstellen van specifieke looptrainers.

Leden en vrijwilligers van de vereniging zijn betrokken bij vele andere activiteiten en evenementen in Gemeente Houten. Waar mogelijk participeren we graag in de organisatie van lokale evenementen als het Heerlijk Houten Festival, door een deel van de organisatie voor onze rekening te nemen. Maar SV Houten kijkt ook over de grens en is o.a. een samenwerking aangegaan met Trinitarians AFC uit Kaapstad Zuid Afrika.
De vereniging werkt verder samen met bijna 100 bedrijven en organisaties uit Houten en omgeving, waarbij bedrijven van steeds verder weg geïnteresseerd raken in de vereniging SV Houten om daar middels sponsoring aan de verdere groei bij te dragen en een mooi toekomst tegemoet te gaan.

Kijk voor meer informatie www.svhouten.nl

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding