Artsen verleggen hun grenzen bij ‘Tour for Life’


Deze zomer wordt de Tour for Life voor de tweede keer georganiseerd.
ONVZ is dit jaar sponsor van het wielerevenement. Van 28 augustus tot 5 september strijden diverse deelnemers binnen een loodzware achtdaagse wielertocht voor Artsen zonder Grenzen

Met het rijden van deze tour maken de wielrenners het verschil voor mensen die dringend medische noodhulp nodig hebben. Team Life Cycle, een internationale ploeg van enthousiaste rijders gaat ook deze uitdaging aan. ONVZ vond hun verhaal zo interessant dat wij meteen hebben besloten hen te sponsoren.

"Tour for Life is de droom van elke wielrenner"

De deelnemers rijden in een ploeg van achttien in acht dagen van Italië naar Nederland. Per dag fietsen zij zo’n 150 kilometer. De tocht leidt hen dwars door de Alpen, de Vogezen en de Ardennen. De route gaat langs wereldberoemde cols en klassieke trajecten. De beroemdste beklimmingen zijn daarbij de Alpe d’Huez, Col de la Faucille en Le Grand Ballon.

"We zijn allemaal enthousiaste wielrenners en kijken echt uit naar de Tour for Life", vertelt team-captain Michiel van Walsem. "Omdat ik me wel eerst medisch wilde laten keuren en verzekerd ben bij  ONVZ, vroeg ik of dit werd vergoed. Behalve een bijdrage in de keuringskosten werd ONVZ ook nog eens sponsor van ons team. Een zeer welkome verassing voor ons en Artsen zonder Grenzen.
De route ziet er prachtig uit, alle klassieke wieleruitdagingen tussen Italië en Nederland zitten erin. Dat onze inspanning veel geld oplevert voor dit goede doel maakt het nóg interessanter."

Artsen zonder Grenzen

Naast de fysieke uitdaging zamelt elke ploeg ook sponsorgeld voor Artsen zonder Grenzen in. Met dat geld kan deze organisatie duizenden mensen medische noodhulp bieden. Daarbij gaat het om hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen of epidemieën. Het bijzondere van Artsen zonder Grenzen is daarbij dat zij helpt in gebieden waar andere hulporganisaties niet komen. Mensen die anders geen toegang tot medische zorg, schoon drinkwater of onderdak hebben, worden zo geholpen.

Kijk voor meer informatie op www.tourforlife.nl.

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding