Inloggen MijnONVZ

Verzekerd van vrije keuze

Veel mensen weten niet precies wat het verschil is tussen een natura en een restitutiepolis. Een heel groot deel van de Nederlanders weet zelfs niet welk type zorgverzekering ze zelf heeft. Wat is nu precies het verschil en waarom is keuzevrijheid zo belangrijk?

Verschil tussen een natura- en een restitutieverzekering

De naturaverzekering en de restitutieverzekering bestaan sinds de invoering van het huidige zorgverzekeringsstelsel, zeven jaar geleden. Naturaverzekeraars sluiten contracten met geselecteerde zorgverleners, waardoor verzekerden voor volledige vergoeding alleen maar bij gecontracteerde artsen en ziekenhuizen terecht kunnen. Restitutieverzekeraars bieden verzekerden daarentegen de vrijheid om zelf hun arts en ziekenhuis te kiezen.

Bij veel zorgverzekeraars is het dus niet vanzelfsprekend dat u mag kiezen waar en door wie u zich laat behandelen. Veel Nederlanders hebben een naturaverzekering en zijn dus aangewezen op zorgverleners met wie hun zorgverzekeraar een contract heeft.

Het is uw gezondheid. Dus u mag het zeggen.

Bij ONVZ Zorgverzekeraar kiest u zelf. U houdt zelf de regie over de behandeling. U bepaalt welke dokter u consulteert, naar welk ziekenhuis u gaat en uiteraard welke apotheek u kiest.

Volgens Independer is ‘ONVZ de enige verzekeraar die échte keuzevrijheid biedt’. U hoeft dus niet te controleren of u toegang heeft tot de zorgverlener van uw keuze.

Een veelgehoord misverstand is ook dat verzekerden bij een restitutiepolis de behandelingen moeten voorschieten. Dit is bij ONVZ niet het geval. ONVZ regelt in de meeste gevallen de financiën rechtstreeks met de zorgverlener.

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding