Inloggen MijnONVZ

Veilig en snel online betalen met iDEAL via e-mail

ONVZ biedt u naast automatische incasso en acceptgiro, nog een betaalwijze: iDEAL via e-mail. U ontvangt uw factuur dan per e-mail en niet meer per post. Betalen op deze wijze gebeurt bij ONVZ met AcceptEmail.

De voordelen voor u

  • Gemak: gegevens als bedrag, betaalkenmerk en rekeningnummer zijn automatisch vooraf ingevuld. U hoeft dus geen rekeningnummers meer over te typen.
  • Vrijheid: u bepaalt, net zoals bij acceptgiro, zelf het moment waarop u uw rekening betaalt. Uiteraard geldt wel, net als bij een acceptgiro, een betaaltermijn. De AcceptEmail geeft aan wanneer de betaaltermijn verloopt of hoeveel dagen u nog heeft om te betalen.
  • Betaalstatus: de status van betaalde en ontvangen rekeningen vindt u eenvoudig terug in uw mailbox. Zodra de betaling is gedaan, verspringt de AcceptEmail van kleur en weet u zeker of een betaling gelukt is. Eén enkele e-mail is zowel de rekening als het betaalbewijs.

Hoe werkt iDEAL via e-mail?

Het werkt heel eenvoudig. U ontvangt een betaalverzoek of herinnering als e-mail. Om te betalen klikt u op het betaalstrookje in deze AcceptEmail. Deze verbindt u met de transactiepagina, waarbij u met iDEAL uw bank kiest. Alle benodigde gegevens zijn al ingevuld. Nu hoeft u alleen nog in de eigen vertrouwde internetbankieromgeving uw bevestiging voor akkoord van betalen te geven. De betaling gaat zoals u gewend bent, via internet- of mobiel bankieren van de eigen bank met de specifieke beveiligingsmethodes.

Veiligheid

Omdat AcceptEmail voor de betaling met iDEAL gebruikmaakt van de internetbetaalapplicatie van uw eigen vertrouwde bank is het zeer veilig. Er worden géén betaalgegevens in de e-mail meegestuurd. Tijdens de betaling ziet u altijd wie de begunstigde is van de betaling en welk bedrag u betaalt.

Hoe herkent u een veilige AcceptEmail van ONVZ?

Om er zeker van te zijn dat u te maken heeft met een betrouwbare AcceptEmail van ONVZ, kunt u een AcceptEmail aan meerdere punten herkennen:

  • De door u te betalen bedragen kunt u altijd controleren in MijnONVZ, uw persoonlijke omgeving voor al uw zorgzaken
  • Het logo van ONVZ Zorgverzekeraar en AcceptEmail is duidelijk zichtbaar
  • De landingspagina is altijd https://transaction.acceptemail.com (controleer de ‘s’ in ‘https’)
  • AcceptEmail is geen directe link naar iDeal; u komt eerst op de landingspagina van AcceptEmail en pas daarna op de pagina van uw eigen bank waar u veilig kunt betalen via iDeal

Meer informatie

Wilt u meer weten over betalen met iDEAL via e-mail? Kijk dan op de website van AcceptEmail. En wilt u hiervan gebruikmaken, ga dan naar MijnONVZ en geef dit aan bij ‘Uw gegevens’. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding