Inloggen MijnONVZ

Dexamfetamine 5 mg (Amfexa®)

De vergoeding van de doorgeleverde bereiding dexamfetamine 5 mg is per 1 mei veranderd. Vanaf 1 mei is er een geregistreerd geneesmiddel (Amfexa® 5 mg) opgenomen in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). In de geneesmiddelenwet is vastgelegd dat de apotheker geen doorgeleverde bereiding meer mag leveren als er een geregistreerd geneesmiddel op de markt is. Een doorgeleverde bereiding is een niet-geregistreerd geneesmiddel die in één apotheek wordt gemaakt en die wordt doorgeleverd aan een andere apotheek waar dit geneesmiddel aan de patiënt wordt gegeven.

Vanaf 1 mei krijgt u alleen nog Amfexa 5 mg vergoed en niet meer de doorgeleverde bereiding dexamfetamine 5 mg. Amefexa heeft een hoge eigen bijdrage (€ 24,96 per doosje). De prijs per 1 mei is
€ 28,81 per 30 tabletten en de vergoeding vanuit de Basisverzekering is € 3,85. De eigen bijdrage vergoeden wij volgens de voorwaarden van de aanvullende verzekeringen. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan zijn deze kosten voor eigen rekening.

De doorgeleverde bereiding dexamfetamine 2,5 mg blijven we na
1 mei vergoeden vanuit de Basisverzekering.

Deze wijziging heeft geen invloed op andere ADHD geneesmiddelen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding