Inloggen MijnONVZ

MijnONVZ: toegang met DigiD + sms

Inloggen MijnONVZ verandert

Om zeker te weten dat u degene bent die toegang heeft tot uw gegevens, beveiligen wij uw persoonlijke gegevens nu nóg beter. Daarom verandert de inlogmethode voor gebruikers van MijnONVZ per 1 april 2015. Om al uw gegevens in MijnONVZ te blijven zien, bent u nu verplicht om in te loggen met DigiD en een extra controle via sms.

Gebruikt u al DigiD met sms, dan kunt u direct inloggen bij MijnONVZ. Heeft u dit nog niet, volg dan onderstaande stappen.

Vraag DigiD met sms aan in 3 simpele stappen

  1. Aanvragen DigiD + sms
    Aanvragen van DigiD met sms-functie is heel eenvoudig: log in bij MijnDigiD en kies voor ‘Extra sms-controle aanvragen’.
  2. Sms-functie activeren
    U activeert de sms-functie met een activeringscode. Deze code ontvangt u binnen een week van DigiD per brief.
  3. Inloggen met DigiD + sms-code
    Na activatie van de sms-code logt u in met uw DigiD op MijnONVZ. U vinkt de optie ‘Ik wil inloggen met een extra controle via sms’ aan en vult uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens ontvangt u binnen enkele seconden op uw telefoon een sms met een code. Deze code vult u in en u heeft direct toegang tot MijnONVZ.

DigiD zonder sms

Gebruikt u DigiD zonder sms-code, dan heeft u na 1 april 2015 geen toegang meer tot MijnONVZ. Vraag de sms-functie dus snel aan via de website van DigiD.

MijnONVZ-account

Logt u in met een MijnONVZ-account (met gebruikersnaam en wachtwoord), dan heeft u na 1 april 2015 nog wel toegang tot MijnONVZ, alleen ziet u geen gedetailleerde informatie meer bij uw medische gegevens. Wilt u toch meer details zien, vraag dan zelf DigiD met sms aan op digid.nl.

Veelgestelde vragen

Wat is DigiD?
Met DigiD, uw Digitale Identiteit, kunt u inloggen op websites van de overheid en in de zorg, maar ook bij uw zorgverzekeraar. Met dit gemeenschappelijke systeem kan de overheid op internet uw identiteit nagaan. Voor al deze websites heeft u maar één gebruikersnaam met wachtwoord nodig, die u beide zelf kunt kiezen. Uw gegevens worden goed beschermd, want de overheid stelt strenge eisen aan de beveiliging hiervan.

Waarom DigiD met sms-verificatie?
DigiD met sms-verificatie is een extra controle om uw identiteit vast te stellen. Het zorgt voor een nog betere beveiliging van uw gegevens. Sommige overheidsdiensten stellen deze extra toegangscontrole verplicht. Vanaf 1 april 2015 zijn ook alle zorgverzekeraars verplicht om u op deze manier toegang te verlenen tot uw persoonlijke gegevens online. Vraag daarom snel een DigiD-account aan met sms-verificatie.

Hoe werkt DigiD met sms?
Heel eenvoudig. U gaat naar MijnONVZ, klikt op ‘Inloggen met DigiD’ en vult uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens ontvangt u binnen enkele seconden op uw telefoon een sms met een code. Deze code vult u in en u heeft direct toegang tot MijnONVZ.

Ik heb al DigiD, maar hoe voeg ik de sms-controle toe?
U kunt uw telefoonnummer toevoegen door in te loggen bij MijnDigiD. Kies voor ‘Extra sms-controle aanvragen’. Hierna ontvangt u een brief met een activeringscode. Na het activeren kunt u inloggen met de extra controlestap via sms.

Meer vragen en antwoorden over DigiD.

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

ZorgConsulent

Persoonlijk advies over gezondheid, behandelingen, preventie en zorg.

ZorgConsulent
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding