Inloggen MijnONVZ

Hoe declareer ik buitenlandse nota’s

Een aantal zorgverleners in België en Duitsland kan de kosten rechtstreeks bij ONVZ declareren. Wilt u weten welke dit zijn? Neem dan contact op met de ONVZ ZorgConsulent. In andere gevallen moet u de zorg in het buitenland eerst zelf betalen. U kunt deze kosten vervolgens bij ons declareren.

Buitenlandse nota’s

Om uw buitenlandnota’s snel te kunnen verwerken, is het belangrijk dat deze de volgende gegevens bevatten:

 • Naam en geboortedatum van de verzekerde voor wie de kosten zijn gemaakt
 • Naam van de behandelaar en zijn/haar specialisme
 • Notadatum
 • Behandeldatum
 • Specificaties van behandelingen/onderzoeken en voor welke medische indicatie
 • Bij levering van geneesmiddelen, per geneesmiddel
  - naam middel
  - aantal geleverde stuks
  - aantal geleverde mg/ml
  - de prijs

Stuur met uw nota mee:

 • Alle originele recepten en verwijsbrieven
 • Bij opname: het medisch rapport of behandelverslag

Let op: De nota moet in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans zijn opgesteld. Is dit niet het geval, dan kunnen wij u vragen om een vertaling, eventueel door een beëdigd tolk of vertaalbureau. De kosten zijn dan voor eigen rekening. ONVZ betaalt geen voorschotnota’s.

Een deel van buitenlandse nota’s wordt handmatig verwerkt en een deel automatisch. Het kan daardoor voorkomen dat uw ingediende nota’s niet tegelijkertijd worden verwerkt. In MijnONVZ kunt u altijd de status van uw ingediende nota’s bekijken. Wij streven ernaar om uw nota(‘s) binnen tien werkdagen af te handelen. De afhandeling van buitenlandse nota’s heeft echter soms een langere verwerkingstijd.

Declareren kan online via MijnONVZ, mobiel via de ONVZ app of per post met het Declaratieformulier. Vergeet hierbij niet deel A 'Buitenlandse kosten' in te vullen. Declaraties per post kunt u sturen naar ONVZ, Postbus 27, 3990 DA Houten. Om privacyredenen kunt u dit desgewenst sturen ter attentie van de medisch adviseur.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding