Inloggen MijnONVZ

Welk pasje moet ik meenemen naar het buitenland?

Dit is afhankelijk van het land waar u naar toe gaat.

Gaat u naar een EU/EER-land, Zwitserland of Australië, neemt u dan uw ONVZ zorgpas incl. Europese Zorgverzekeringskaart (European Health Insurance Card/EHIC) mee. De Europese Zorgverzekeringskaart (European Health Insurance Card/EHIC) geeft recht op vergoeding volgens de wetgeving van het land van verblijf. De kosten voor de zorg hoeft u niet eerst zelf te betalen. Het verplicht eigen risico is dan niet van toepassing.

Gaat u zonder uw ONVZ zorgpas incl. Europese Zorgverzekeringskaart (European Health Insurance Card/EHIC) naar het buitenland, dan moet u de kosten van medische zorg ter plaatse voldoen; u kunt deze achteraf bij ons declareren. De vergoeding is naar Nederlandse maatstaven en alleen van toepassing voor behandelingen die in Nederland gedekt zouden zijn. Bewaar altijd alle originele rekeningen, voorschriften en kwitanties.

Gaat u naar een land waarmee Nederland een verdrag heeft gesloten (Bosnië-Herzegovina, Kaap-Verdië, Kroatië, Macedonië, Marokko, Montenegro, Servië, Tunesië, Turkije) dan ontvangt u op verzoek het verdragsformulier 111. Het verdragsformulier 111 geeft bij spoedeisende hulp recht op vergoeding volgens de wetgeving van het land van verblijf. De kosten voor de zorg hoeft u niet eerst zelf te betalen. Het verplicht eigen risico is dan niet van toepassing. Om het verdragsformulier 111 aan te vragen, moet u contact opnemen met ons Service Center. Het Service Center is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.30 uur via het telefoonnummer 030 639 62 22.

U kunt er voor kiezen om de kosten van medische zorg ter plaatse te voldoen en deze achteraf bij ons declareren. De vergoeding is naar Nederlandse maatstaven en alleen van toepassing voor behandelingen die in Nederland gedekt zouden zijn. Bewaar altijd alle originele rekeningen, voorschriften en kwitanties.

Gaat u naar een ander land? Neemt u dan in ieder geval uw ONVZ zorgpas incl. Europese Zorgverzekeringskaart (European Health Insurance Card/EHIC) mee. Op deze pas staat op de achterkant het telefoonnummer van de 24 uurs dienst van de ONVZ Zorgassistance 088 668 97 67. Neemt u bij acute opname in een buitenlands ziekenhuis direct contact op met deze 24-uurs dienst.

Wij raden u aan om ook een reisverzekering inclusief medische kosten af te sluiten. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding