Welke echo’s krijg ik vergoed?

De echo’s vallen onder de vergoeding van de prenatale screening vanuit de basisverzekering. Hierin is aangegeven dat het structureel echoscopisch onderzoek vergoed wordt in het 2e trimester van de zwangerschap. De combinatietest wordt vergoed voor zwangere vrouwen op medische indicatie.

Verder worden de echo’s die op medische indicatie door verloskundigen worden gemaakt ook vergoed vanuit de basisverzekering. Vanuit de aanvullende verzekeringen bestaat geen aanvullende dekking voor echoscopisch onderzoek. De zogenaamde ‘pretecho’ valt niet onder de dekking van uw verzekering.