Inloggen MijnONVZ

Medische kosten door een ongeval / voorval

Veelgestelde vragen over Medische kosten door een ongeval / voorval

Medische kosten door een ongeval / voorval Alle veelgestelde vragen
 • Ik heb een ongeval / voorval gehad waarvoor een derde partij aansprakelijk is. Wat moet ik doen?

  Heeft u een ongeval of ander voorval, dat veroorzaakt is door een aansprakelijke derde partij, dan bent u verplicht dit te melden bij ONVZ Zorgverzekeraar. ONVZ Zorgverzekeraar probeert vervolgens de uitgekeerde zorgkosten als gevolg van het ongeval / voorval te verhalen op de aansprakelijke derde partij. Hierdoor kan de schadelast van de zorgverzekeraar beperkt worden. Het ongeval kunt u melden per e-mail via verhaalszaken@onvz.nl

  onder vermelding van uw cliëntnummer en de schadedatum. U kunt ook het

  Vragenformulier verhaalszaken

  invullen en opsturen naar het antwoordnummer dat vermeld staat op het formulier.
 • Tot wanneer kan ik een ongeval / voorval melden?

  Voor de kans op succes is het noodzakelijk dat u het ongeval / voorval zo spoedig mogelijk na de ongevalsdatum meldt. Op bijna alle zaken zit een verjaringstermijn van vijf jaar. Als u een aantal jaar geleden een ongeval / voorval heeft gehad, dan verzoeken wij u hiervan wel een melding te doen bij de afdeling Verhaalszaken. Misschien is de zaak nog niet verjaard en kunnen wij met succes de zorgkosten verhalen.

 • Heeft het melden van een ongeval invloed op de dekking van mijn zorgverzekering?

  Nee, het melden van een ongeval heeft geen invloed op de dekking van uw zorgverzekering. ONVZ Zorgverzekeraar is verplicht om alle nota’s volgens de polisvoorwaarden en met inhouding van het van toepassing zijnde eigen risico en de eigen bijdrages, uit te keren. Dus ook nota’s ten gevolge van een ongeval / voorval met een aansprakelijke derde. Deze handelswijze is overeenkomstig met het systeem, zoals dit is vastgelegd in de zorgverzekeringswet.

 • Ik moet eigen risico en/of niet gedekte kosten betalen. Deze kosten zijn het gevolg van een ongeval / voorval, terwijl iemand anders daarvoor aansprak

  Wanneer u kosten heeft die het gevolg zijn van een ongeval / voorval die onze maatschappij niet vergoedt of verrekent met het eigen risico

  , dan hoeven deze niet voor uw eigen rekening te blijven. Deze kosten zijn aan te merken als uw persoonlijke schade. U kunt deze zelf op de (aansprakelijkheidsverzekeraar van de) tegenpartij verhalen. Dit kan u of uw belangenbehartiger laten weten door middel van de door u ontvangen en nog te ontvangen

  overzichten kosten voor medische zorg

  . Heeft u vragen over de behandeling van uw persoonlijke schade, dan adviseren wij u hierover contact op te nemen met uw rechtsbijstandverzekeraar.
 • Ik heb geen rechtsbijstandverzekering. Wat kan ONVZ voor mij betekenen?

  Wanneer u niet verzekerd bent voor rechtsbijstand, neemt u dan contact op met de afdeling Verhaalszaken. Dit kan telefonisch op 030-639 6264 of per e-mail verhaalszaken@onvz.nl. Misschien kunnen wij iets voor u betekenen.

 • Tijdens een medische behandeling is er een medische fout gemaakt. Welke stappen kan ik ondernemen voor hulp?

  Een medische fout kan fysiek, emotioneel en financieel ingrijpend zijn. Bijvoorbeeld als je niet meer of slechts gedeeltelijk kunt werken.

  Of als je door de arts geen verklaring krijgt van wat er nu precies is gebeurd. Of als bewezen moet worden wie aansprakelijk is voor het vergoeden van letselschade. Soms is niet meteen duidelijk of het om een medische complicatie gaat of dat er een verwijtbare fout is gemaakt. Als patiënt is het lastig om te bewijzen dat een fout is gemaakt. Je bent immers geen arts. Wij verwijzen u naar de website van Slachtoffer Wijzer voor hulp op praktisch, emotioneel, juridisch, financieel gebied.

 • Ik heb recht op maximaal 9 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar volgens mijn aanvullende zorgverzekering.

  Nee, deze kosten vallen buiten uw dekking en moet u helaas zelf betalen. U heeft alleen recht op vergoeding van de eerste 9 behandelingen, voor de extra behandelingen bent u niet verzekerd. Een ongeval brengt dus geen verandering in uw aanvullende dekking. Deze kosten kunt u mogelijk wel verhalen op de eventuele (aansprakelijkheidsverzekeraar van de) tegenpartij. Als ONVZ de kosten voor deze behandelingen met succes heeft verhaald, kunnen wij u mogelijk een coulance uitkering verstrekken tot maximaal 9 niet ongevalsgerelateerde behandelingen. Neem hiervoor wel zelf contact op met ONVZ, zodat wij dit voor u kunnen regelen.

 • Heeft u nog vragen over medische kosten door een ongeval of over Verhaalszaken?

  Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met onze afdeling Verhaalszaken. Dit kan telefonisch op 030-639 6264 of per e-mail verhaalszaken@onvz.nl. Wij helpen u graag verder.

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur
Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding