MijnONVZ: DigiD met sms

Veelgestelde vragen over MijnONVZ: DigiD met sms

MijnONVZ: DigiD met sms Alle veelgestelde vragen
  • Wat is DigiD?

Met DigiD, uw Digitale Identiteit, kunt u inloggen op websites van de overheid en in de zorg, maar ook bij uw zorgverzekeraar. Met dit gemeenschappelijke systeem kan de overheid op internet uw identiteit nagaan. Voor al deze websites heeft u maar één gebruikersnaam met wachtwoord nodig, die u beide zelf kunt kiezen. Uw gegevens worden goed beschermd, want de overheid stelt strenge eisen aan de beveiliging hiervan.

• Waarom DigiD met sms-verificatie?

DigiD met sms-verificatie is een extra controle om uw identiteit vast te stellen. Het zorgt voor een nog betere beveiliging van uw gegevens. Sommige overheidsdiensten stellen deze extra toegangscontrole verplicht. Vanaf 1 april 2015 zijn ook alle zorgverzekeraars verplicht om u op deze manier toegang te verlenen tot uw persoonlijke gegevens online. Vraag daarom snel een DigiD-account aan met sms-verificatie.

• Hoe werkt DigiD met sms?

Heel eenvoudig. U gaat naar MijnONVZ, klikt op ‘Inloggen met DigiD’ en vult uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens ontvangt u binnen enkele seconden op uw telefoon een sms met een code. Deze code vult u in en u heeft direct toegang tot MijnONVZ.

• Ik heb al DigiD, maar hoe voeg ik de sms-controle toe?

U kunt uw telefoonnummer toevoegen door in te loggen bij MijnDigiD. Kies voor ‘Extra sms-controle aanvragen’. Hierna ontvangt u een brief met een activeringscode. Na het activeren kunt u inloggen met de extra controlestap via sms.

Kijk voor meer vragen en antwoorden de veelgestelde vragen op digid.nl