Wat is DigiD?

Met DigiD, uw Digitale Identiteit, kunt u inloggen op websites van de overheid en in de zorg, maar ook bij uw zorgverzekeraar. Met dit gemeenschappelijke systeem kan de overheid op internet uw identiteit nagaan. Voor al deze websites heeft u maar één gebruikersnaam met wachtwoord nodig, die u beide zelf kunt kiezen. Uw gegevens worden goed beschermd, want de overheid stelt strenge eisen aan de beveiliging hiervan.