Inloggen MijnONVZ

Wanneer kan ik de Europese Zorgverzekeringkaart (EHIC) gebruiken?

Met de Europese Zorgverzekeringkaart/European Health Insurance Card (EHIC) hebben verzekerden in het buitenland, in geval van ziekte of een ongeval recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. De Europese Zorgverzekeringkaart/European Health Insurance Card (EHIC) dekt geen medische kosten wanneer u naar een ander land reist met het doel om een behandeling te ondergaan of wanneer de dekking van de basisverzekering in Nederland is opgeschort of beëindigd.

De Europese Zorgverzekeringkaart/European Health Insurance Card (EHIC) is geldig in de EU/EER-landen, in Zwitserland en in Australië. Voor Australië geldt dat het verblijf dan korter moet zijn dan één jaar. De Europese Zorgverzekeringkaart/European Health Insurance Card (EHIC) is niet geldig in: Andorra, Monaco, de Kanaaleilanden, Man, San Marino en Vaticaanstad.

De Europese Zorgverzekeringkaart/European Health Insurance Card (EHIC) geeft U recht op vergoeding volgens de regelgeving van het land waarin u verblijft. De aanspraak op zorg kan afwijken van de regelgeving in Nederland.

In sommige gevallen kan het zijn dat zorgverleners niet willen werken met de Europese Zorgverzekeringkaart/European Health Insurance Card (EHIC). U kunt de nota’s dan achteraf bij ons declareren. Eventuele eigen bijdragen moet u in eerste instantie ook zelf te betalen. Wij raden u aan om ook een reisverzekering inclusief medische kosten af te sluiten.

Bij acute opname in een buitenlands ziekenhuis neemt u direct contact op met de 24-uurs dienst van de ONVZ Zorgassistance via 088 668 97 67. Het telefoonnummer staat op de achterkant van uw ONVZ-pas.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding