Inloggen MijnONVZ

Wie ontvangt de ONVZ Zorgpas (zorgverzekeringspas) en wat kan ik ermee?

Iedereen met een basisverzekering, dus ook kinderen, ontvangt kosteloos een ONVZ Zorgpas/EHIC. U kunt deze pas in Nederland gebruiken bij de apotheek of in het ziekenhuis.

Ook kunt u ONVZ Zorgpas/EHIC meenemen naar het buitenland. Bij acute opname in een buitenlands ziekenhuis moet u direct contact opnemen met de 24-uurs dienst van de ONVZ Zorgassistance. Het telefoonnummer staat op de achterkant van uw ONVZ Zorgpas.

Met de Europese verzekeringskaart/EHIC (blauwe zijde van de nieuwe zorgpas) heeft u in EU/EER landen, Zwitserland en Australië in geval van ziekte of een ongeval recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. (Voor Australië geldt dat het verblijf korter moet zijn dan één jaar).

De kosten voor zorg hoeft u niet eerst zelf te betalen. Wanneer u in het buitenland medische zorg krijgt, wordt deze zorg vergoed volgens de wettelijke regelgeving van het desbetreffende land. Het kan zijn dat sommige zorgverleners niet met de EHIC willen werken. U kunt de nota’s dan achteraf bij ons declareren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding