Inloggen MijnONVZ

U gaat studeren of stage lopen in het buitenland

Gaat u nieuwe ervaringen opdoen in het buitenland met een studie of stage? Een mooi vooruitzicht. Vergeet niet om vooraf te controleren wat dit betekent voor uw zorgverzekering.

Studeren in het buitenland

Als u in het buitenland gaat studeren, dan blijft uw Nederlandse zorgverzekering geldig. Dit verandert als u ook in het buitenland stage gaat lopen of werken. Lees hierover meer informatie in onderstaande alinea’s of kijk op de website van het CAK.

Stage of werken in het buitenland

Neem, voordat u stage gaat lopen of werken in het buitenland, contact op met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor een WLZ-onderzoek. Met dit onderzoek bepaalt de SVB of u in het buitenland verzekerd blijft voor de Nederlandse volksverzekeringen. Volksverzekeringen zijn verzekeringen die in Nederland verplicht zijn, waaronder uw zorgverzekering. U kunt het onderzoek op verschillende manieren bij de SVB aanvragen, kijk op de website of bel naar 020 656 48 48 voor meer informatie.

U gaat studeren én werken

Werkt u naast uw studie ook in het buitenland of heeft u daar een betaalde stageplaats, dan kan het zijn dat uw Nederlandse zorgverzekering vervalt. Voor meer info zie hierboven 'Stage of werken in het buitenland'.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons Service Center via 030 639 62 22. Wij helpen u graag.

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Basisverzekering

De basisverzekering van ONVZ vergoedt de meest voorkomende medische kosten

Basisverzekering >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding