Inloggen MijnONVZ

Het Beste Zorgidee van Nederland

Nederland bruist van de ideeën

Elk jaar krijgt ONVZ honderden ideeën toegestuurd die de zorg in Nederland beter kunnen maken. Dat inspireerde ons om een jaarlijkse wedstrijd te organiseren:
Het Beste Zorgidee. We dagen zo heel Nederland uit om mee te denken over het verbeteren van de zorg. De winnaar van Het Beste Zorgidee wordt beloond met een startkapitaal van € 10.000.

Steeds verder verbeteren

Elk jaar is een groot deel van de inzendingen afkomstig van mensen die regelmatig met zorg in aanraking komen. Logisch, want wie zelf met zorg te maken heeft, weet uit eigen ervaring wat er beter kan. Deze ideeën zijn erg waardevol om de zorg goedkoper, efficiënter en vooral patiëntvriendelijker te maken.

Meerdere winnende ideeën van Het Beste Zorgidee zijn inmiddels in praktijk gebracht. Zoals het idee van Anja Vissers om geneesmiddelen te sealen met een thermometerchip. Op die manier kan worden bepaald of ongebruikte medicijnen die naar de apotheek worden teruggebracht op de juiste manier zijn bewaard. Als dat het geval is, kunnen die medicijnen opnieuw worden verstrekt. Dat moet ertoe bijdragen dat er minder medicijnen worden weggegooid. Nu levert dat elk jaar een kostenpost van naar schatting ruim honderd miljoen euro op.

Heeft u zelf hét idee?

Heeft u een zorgidee? Stuur uw idee dan in en help de zorg verbeteren. Kijk voor meer informatie op de website van Het Beste Zorgidee: www.bestezorgidee.nl. Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden ideeën. Daarbij wordt gekeken of het idee eenvoudig uitvoerbaar is en in hoeverre het een bijdrage levert aan de kwaliteit, productiviteit en de toegankelijkheid van de zorg.

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding