Inloggen MijnONVZ

Slapen

De belangrijkste en krachtigste manier om te ontspannen en herstellen is slapen. Mensen die goed slapen hebben meer energie, een beter humeur, een betere gezondheid en een beter geheugen. Bovendien zijn mensen die goed slapen creatiever en leven ze langer dan mensen die slecht slapen. Onze slaap, en voornamelijk onze dromen, helpen ons om indrukken, zorgen en angsten te verwerken. Mensen die te weinig slapen hebben dan ook een verhoogde kans om een depressie te ontwikkelen. Slaapproblemen zijn gerelateerd aan een slechtere gezondheid.

Slapen is niet alleen nodig om te herstellen van lichamelijke inspanningen, maar vooral noodzakelijk om de accu geestelijk op te laden. Een goed criterium voor het herstel, is om te kijken naar de herstelbehoefte na het werk, de kwaliteit van de slaap en de fitheid waarmee u naar het werk gaat. Als u zich vermoeid voelt bij het opstaan, kan dit wijzen op onvoldoende herstel; zowel emotioneel als fysiek.

Hoeveel slaap heb je nodig?

Hoeveel slaap iemand nodig heeft om volledig te herstellen verschilt per individu en is onder andere afhankelijk van leeftijd. Een pasgeborene slaapt bijvoorbeeld bijna de hele dag, een kleuter circa 12 uur. Een volwassene heeft tussen de 7 en 8 uur slaap nodig en boven de 60 jaar kan de slaapbehoefte teruglopen naar 6 of zelfs maar 5 uur per etmaal. Tussen de 40 en de 60 jaar is er ook verschil tussen mannen en vrouwen. Vrouwen slapen in deze levensfase gemiddeld dieper en langer dan mannen.

Resultaten verbeteren op het gebied van:

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding