Inloggen MijnONVZ

ONVZ ondersteunt gezond leven

ONVZ heeft preventie van gezondheid hoog in het vaandel staan. Zo kunt u bij ons terecht voor informatie over voeding, bewegen en ontspannen. Daarnaast vergoeden we verschillende preventieve diensten, soms zelfs zonder inhouding van het eigen risico. Mogelijk zit er ook iets voor u bij!

Preventie wordt belangrijker

Gezondheid, zorg en preventie zijn maatschappelijk gezien belangrijke thema’s. In het regeerakkoord staat bijvoorbeeld dat ‘een goede gezondheid begint bij preventie en een gezonde levensstijl’. Ook ONVZ gaat uit van deze gedachte. Daarom informeren we u graag over gezondheid en vitaliteit en bieden we preventieve diensten aan.

Extra voordeel in de basisverzekering

Sinds dit jaar heeft ONVZ het verplichte eigen risico van 350 euro en het vrijwillig eigen risico laten vervallen voor stoppen-met-roken-programma’s die worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt voor de begeleiding door een gekwalificeerde hulpverlener, eventuele geneesmiddelen en nicotinevervangers (als onderdeel van de programma’s).

Daarnaast biedt ONVZ twee online hulpprogramma’s tegen depressie aan zonder inhouding van het eigen risico: ‘Beating the Blues’ en ‘Kleur je leven’. U gaat zelf aan de slag met oefeningen, tests en tips via het internet. Vooraf heeft u een intake, via een persoonlijk gesprek met een psycholoog of via een vragenlijst. De eerste 5 sessies worden vergoed vanuit de basisverzekering en uw eigen bijdrage is 50 euro. Wilt u graag meer sessies, dan bieden de aanvullende verzekeringen Optifit, Topfit en Superfit een vergoeding. U heeft voor deze programma’s een verwijzing nodig van de huisarts of een specialist.

Preventie in alle aanvullende zorgverzekeringen

ONVZ vergoedt ook een aantal preventieve cursussen vanuit de aanvullende verzekeringen, zoals ‘Slapen kun je leren’, Runningtherapie ter preventie van depressie of een EHBO-cursus. Op onze website vindt u een overzicht van preventieve cursussen die ONVZ erkent. Dit jaar zijn daar twee nieuwe diensten aan toegevoegd: het programma ‘Fit Mama!’ en ‘Somnio beter slapen’.

Onze ZorgConsulent helpt u graag verder

Heeft u vragen over gezond leven en vitaliteit? Onze ZorgConsulent helpt u graag verder met informatie over bijvoorbeeld gezond eten, bewegen en ontspannen. U kunt de consulent bereiken op werkdagen van 08.30–17.30 uur via 0800 022 14 50 (gratis). Uiteraard kunt u uw vraag ook via de mail stellen.

De ZorgConsulent kan u ook meer vertellen over de mogelijkheden en vergoedingen die ONVZ biedt. Meer informatie hierover is bovendien te vinden in onze vergoedingswijzer.

Artikelen ONVZ Nieuws April 2013

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding