Inloggen MijnONVZ

Vier tips van ONVZ-medewerkers

Actief bezig zijn met uw gezondheid hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Dat kan ook in kleine stapjes. Enkele medewerkers van ONVZ delen hun ervaringen met u.

Drink thee

Natasja: “De dag begint voor mij met koffie, voor mijn eerste kopje ben ik niet aanspreekbaar. Jarenlang heb ik overdag nauwelijks wat anders gedronken dan koffie. Thee of water, daar moest ik niks van hebben. Tot ik vorige zomer verse muntthee probeerde. Sindsdien drink ik minder koffie, en daar voel ik me beter bij. Ik drink nu alle soorten kruidenthee, maar verse munt blijft favoriet.”

Adem bewust

René: “Een half jaar geleden kreeg ik ineens last van hyperventilatie. De huisarts adviseerde me beter op mijn ademhaling te letten. Hij gaf me een cd met oefeningen. Eerlijk gezegd verwachtte ik er weinig van, maar ik ben toch begonnen. Ik adem nu veel dieper en regelmatiger, daardoor voel ik me rustiger en fitter. Als ik ’s avonds een paar oefeningen doe, val ik ook sneller in slaap.”

Fiets meer

Adriaan: “Ik ben dol op fietsen. Nu het ’s avonds weer langer licht is, train ik na het eten een uurtje. In het weekend maak ik tochten in de buurt. Sinds ik een fietscomputer heb, vind ik het nog leuker. Ik zie nu hoeveel ik heb gefietst en hoe hard ik heb gereden. Dat stimuleert me om mezelf elke week te overtreffen. Mijn conditie gaat met sprongen vooruit.”

Slaap lekker

Katinka: “Ik ben echt een avondmens. Gezellig tv kijken, mijn mail checken en de laatste nieuwtjes op mijn timeline lezen. Dan is het al gauw na twaalven. Toch gaat elke werkdag de wekker om half zeven. Sinds drie weken doe ik het anders. Doordeweeks zet ik uiterlijk tien uur alle apparaten uit en voor elf uur lig ik in bed. Het klinkt misschien saai, maar overdag heb ik echt veel meer energie.”

Artikelen ONVZ Nieuws April 2013

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding