Inloggen MijnONVZ

Persoonsgebonden Budget

Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg. Zorgverzekeraars en gemeenten hebben meer taken gekregen en voor langdurige zorg gelden nieuwe regels.

Heeft u een ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering? Dan kunt u nu ook vergoeding ontvangen voor verpleging en verzorging in uw eigen omgeving en ook een persoonsgebonden budget (PGB) voor deze zorg.

Alle veranderingen roepen ook veel vragen op. Hoe zit het bijvoorbeeld met het PGB voor verpleging en verzorging? Dat werd vroeger geregeld door het Zorgkantoor en loopt nu via ONVZ. 

Hoe kan ik mijn PGB-declaratie indienen? 
Op onze website kunt u een declaratieformulier downloaden voor het declareren van kosten die u heeft gemaakt voor zorg door een natuurlijk persoon. Dit kunt u invullen en per post of via Mijn ONVZ naar ons sturen. Als u kosten wilt declareren die zijn gemaakt door een zorgorganisatie, dan kunt u de originele nota’s voorzien van een declaratieformulier naar ons toesturen.

Welke gegevens moeten er op de factuur van de zorgverlener staan?
Om een factuur van een zorgorganisatie in behandeling te kunnen nemen, is het belangrijk dat een aantal zaken vermeld worden:

  • Naam zorgorganisatie
  • Factuurnummer en factuurdatum
  • AGB code van zorgverlener of instelling indien mogelijk (bij formele zorgaanbieder)
  • Declaratiecode van het type zorg: verpleging (1011) en/of verzorging (1009)
  • Gegevens verzekerde
  • Kosten
  • Periode van zorg

Hoe lang duurt het voordat de declaratie en de factuur worden uitbetaald?
Op mijn ONVZ kunt u de voortgang van uw declaraties volgen. Handig en overzichtelijk. Wij streven ernaar om declaraties binnen tien werkdagen aan u uit te betalen.

Stuurt u ons meerdere nota’s tegelijkertijd, dan kan de afhandeling iets langer duren. Wij adviseren u daarom om declaraties niet op te sparen.

Op Hoe verandert mijn zorg kunt u opzoeken welke veranderingen er voor uw situatie gelden. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de ONVZ ZorgConsulent. Wij helpen u graag.

Artikelen ONVZ Nieuws April 2015

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding