Inloggen MijnONVZ

Succesvol webseminar van ONVZ

Op 12 september organiseerde ONVZ het eerste Aan Tafel! webseminar in Nieuwspoort. Aan tafel zat André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. Hij voerde, samen met de leden van de Raad van Bestuur van ONVZ, Erno Kleijnenberg en Jean Paul van Haarlem een interessant gesprek met de online gasten. Dhr. Rouvoet gaf tijdens het seminar aan dat preventie steeds belangrijker wordt.

Deelnemers aan tafel constateerden dat de invoering en de uitwerkingen van het zorgstelsel over het algemeen succesvol verloopt, maar dat er altijd nog ruimte is voor verbetering. Zorg wordt steeds duurder, daarom moet er gekeken worden hoe zorg in de toekomst betaalbaar blijft. Het voorkomen van ziekte in plaats van het behandelen daarvan is één van de belangrijker speerpunten voor de toekomst.

Nationale Agenda Preventie

Rouvoet: ‘Met preventie is een collectief belang gemoeid. Ik pleit er dan ook voor dat straks na de verkiezingen aan de formatietafel de verantwoordelijk bewindvoerder een Nationale Agenda Preventie opstelt.’

Stimuleren fitheid bij bedrijven

Erno Kleijnenberg, bestuursvoorzitter van ONVZ, ziet kansen voor werkgevers: ‘Veel verzekerden zijn aangesloten bij collectieve contracten via de werkgevers. Werkgevers kunnen programma’s opzetten om de gezondheid van hun medewerkers te bevorderen. Daarmee investeren ze in de toekomst van mens en onderneming.’

ONVZ, voor zorg en gezondheid

ONVZ is er voor u als u zorg nodig heeft. Maar ook als u actief bezig bent met uw gezondheid staan wij voor u klaar. Bijvoorbeeld met dieet- of sportadvies. Bovendien vergoeden wij een aantal preventiediensten.
Voor 2013 zijn het programma ‘Fit Mama!’ en ‘Somnio beter slapen’ aan deze diensten toegevoegd. Vanaf de ONVZ Vrije Keuze Extrafit komt al een vergoeding beschikbaar voor de preventiediensten van ONVZ. Daarnaast geldt voor bijvoorbeeld het ‘Stoppen met roken programma’ dat u geen eigen risico hoeft te betalen.

Artikelen ONVZ Nieuws Oktober 2012

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding