Inloggen MijnONVZ

De belangrijkste keuzes maakt u het liefst zelf

Wellicht heeft u in de media gelezen of gezien dat Minister Schippers een wijziging wil doorvoeren in de Zorgverzekeringswet. Momenteel is het al zo dat sommige zorgverzekeraars besluiten geen zaken te doen met bepaalde ziekenhuizen. De minister wil daar consequenties aan gaan verbinden.

Als het aan de minister ligt, moet de verzekerde in het vervolg (een groot deel van) de rekening zelf betalen, als hij kiest voor een ziekenhuis dat niet door zijn zorgverzekeraar is gecontracteerd. Deze bepaling geldt alleen voor verzekerden met een zogenaamde natura-verzekering. Omdat dit voorstel vragen bij u zou kunnen oproepen, willen wij benadrukken dat dit wetsvoorstel geen gevolgen heeft voor uw verzekering bij ONVZ. Alle verzekeringen van ONVZ zijn restitutie-verzekeringen en hierop is de voorgestelde wetswijziging niet van toepassing. U behoudt dus optimale keuzevrijheid en ONVZ vergoedt de zorg die aan u is verleend. Net zoals we dat nu doen.

Volgens de minister zouden verzekeringen waarbij de klant vrije keuze heeft, veel duurder zijn dan natura-verzekeringen. Dit is een onjuiste bewering! De prijs van een restitutie-verzekering is ‘gemiddeld’ niet duurder, ook niet ten opzichte van de zogenaamde natura-verzekering. ONVZ is al jaren prima in staat om een uitstekende verzekering, mét vrije keuze, tegen een goede prijs aan te bieden. We hopen dat u dit met ons eens bent!

In de Lijf & Leden van juni 2012 zullen we terugkomen op dit onderwerp. Heeft u een vraag die u graag beantwoord ziet? Stelt u hem dan via lijfenleden@onvz.nl. Wij helpen u graag.

Artikelen April 2012

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

ONVZ Zorgpas

Met de smartphone app kunt u snel en eenvoudig een declaratie indienen. Beschikbaar voor iPhone en Android!ONVZ Zorgpas
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding