Inloggen MijnONVZ

De dokter kies je zelf

Nederlanders willen zelf bepalen waar en door wie zij worden behandeld voor zorg. Dit blijkt uit recent onderzoek van MarketResponse in opdracht van ONVZ. Van de ondervraagden geeft maar liefst 84% aan keuzevrijheid belangrijk te vinden.

Daarnaast gaf 76% aan de vrijheid van hun zorgverzekeraar te willen krijgen om zelf hun dokter of specialist te kiezen. Erno Kleijnenberg, bestuursvoorzitter ONVZ: ‘Consumenten bepalen graag zelf door wie en waar ze worden behandeld.’ Dit staat haaks op het beleid waarin verzekerden steeds meer gestuurd worden door zorgverzekeraars. ONVZ is een restitutieverzekeraar en hecht aan keuzevrijheid in de zorg.

Zelf kiezen

Kleijnenberg: ‘Sturing van verzekerden ondermijnt de keuzevrijheid en mensen, zo weten wij uit ervaring, worden echter graag behandeld door dokters en specialisten die zij zelf uitkiezen.
Enerzijds is er in het zorgstelsel ruimte voor verzekeraars die de nadruk leggen om via zorgsturing de kosten van de zorg te beheersen, terwijl er ook ruimte is voor verzekeraars die volledige keuzevrijheid aanbieden, zoals ONVZ. Kleijnenberg: ‘Juist in de concurrentie tussen beide typen verzekeraars zit de meerwaarde: het biedt de verzekerde de keuze, en het garandeert concurrerende modellen binnen het totale stelsel.’

Artikelen ONVZ Nieuws December 2012

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding