Inloggen MijnONVZ

Wachtlijstbemiddeling

Gezond zijn én blijven is belangrijk voor iedereen. Daarbij helpt ONVZ graag een handje. Bij ONVZ bent u verzekerd van vrije keuze, maar dat betekent niet dat we u aan uw lot overlaten. Als u zorg nodig heeft of u heeft een vraag over uw gezondheid of wachtlijstbemiddeling, kunt u altijd terecht bij één van onze ZorgConsulenten.

Omdat u bij ONVZ verzekerd bent van vrije keuze, heeft u de vrijheid om uw arts en ziekenhuis zelf te kiezen. Dit houdt onder meer in dat u bij een verwijzing voor medisch specialistische zorg niet gebonden bent aan een bepaald ziekenhuis, maar keuzevrijheid heeft. Uw huisarts of verwijzer heeft vaak geen volledig overzicht van de wachtlijsten van diverse ziekenhuizen voor een bepaalde behandeling. U kunt dan een beroep doen op wachtlijstbemiddeling via onze ZorgConsulenten.

Advies op maat

De ZorgConsulent kan bemiddelen voor een behandeling in een ander ziekenhuis dan waar u in eerste instantie naar verwezen bent, zodat u eerder uw eerste consult heeft. Daarnaast kan onze ZorgConsulent u informeren over de kwaliteit van een ziekenhuis, de reisafstand; of over mogelijke andere behandelmethoden.
Staat u inmiddels al op een wachtlijst voor een operatie in een ziekenhuis en wilt u deze wachttijd inkorten, dan hebben wij een nieuwe verwijzing van uw huisarts nodig voor een eerste consult elders. Wij kunnen u dan direct informeren over de wachttijd van dezelfde operatie in een ander ziekenhuis. Uiteraard gaan wij niet op de stoel van de arts zitten en bepalen welke behandeling voor u geschikt is.
Wilt u graag de wachttijd verkorten in het ziekenhuis waar u naar toe bent verwezen, dan kan uw huisarts of behandelend specialist u hier mogelijk bij helpen om deze wachttijd iets in te korten.

Vrije Keuze

ONVZ vindt het belangrijk dat u zo snel mogelijk wordt geholpen in een ziekenhuis, naar uw voorkeur. Heeft u vragen of twijfelt u of wij in uw geval kunnen bemiddelen. Onze ZorgConsulenten staan voor u klaar op: 0800 022 14 50 (gratis).

Artikelen ONVZ Nieuws december 2013

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding