Inloggen MijnONVZ

Hoe berekent ONVZ de premie voor 2015?

In 2015 bedraagt de premie van de Vrije Keuze Basisverzekering 101,85 euro per maand (met drie procent ledencollectief korting). ONVZ Zorgverzekeraar geeft per verzekerde 117 euro terug uit eigen vermogen om een sterkere premiestijging te voorkomen. De premies voor de aanvullende verzekeringen stijgen dit jaar licht, met drie procent. Omdat wij graag transparant zijn, geven wij u een overzicht van onze premie-opbouw.

Waarom betaalt u zorgpremie?

Als u zorg nodig heeft, zorgen wij ervoor dat u de beste zorg krijgt. Bij ONVZ bent u ook nog eens verzekerd van vrije keuze. Dit is in de zorg steeds minder vanzelfsprekend. De basisverzekering van ONVZ biedt u de vrijheid om zelf te kiezen door welke arts en in welk ziekenhuis u behandeld wilt worden. ONVZ Zorgverzekeraar zorgt ervoor dat de premie weloverwogen wordt vastgesteld.

De overheid berekent een rekenpremie

De overheid bepaalt welke zorg in de basisverzekering is opgenomen en berekent op basis daarvan voor de zorgverzekeraars een zogenoemde ‘nominale rekenpremie’. Op basis van deze rekenpremie berekenen de zorgverzekeraars de uiteindelijke premie voor hun verzekerden.

Waarom stijgt de rekenpremie?

De rekenpremie van de overheid bedraagt 1.196 euro in 2015. Dit is een stijging van 75 euro ten opzichte van de rekenpremie in 2014. Deze toename komt met name doordat de zorgkosten stijgen. Ook stijgt de rekenpremie vanwege de hervorming van de langdurige zorg. De AWBZ verdwijnt en sommige taken worden vanaf 2015 uitgevoerd door de zorgverzekeraars. Taken zoals verpleging en verzorging aan huis worden dan ook vanuit de basisverzekering vergoed.

Reserves

Toch stijgt de premie van ONVZ met 5,5 procent minder hard dan de rekenpremie. Dat komt doordat ook het beleid en de financiële resultaten van een zorgverzekeraar een rol spelen bij het berekenen van uw premie. ONVZ Zorgverzekeraar heeft namelijk geen winstoogmerk en heeft een gezonde financiële positie. Daardoor kunnen we per verzekerde 117 euro uit onze reserves teruggeven. Hiermee voorkomen we een sterkere premiestijging.

Voor meer informatie over de gebruikte termen in bovenstaand overzicht verwijzen wij u graag naar onze website

Artikelen ONVZ Nieuws december 2014

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding