Inloggen MijnONVZ

Al klaar voor de lente?

Al klaar voor de lente?

Veel mensen zijn in het voorjaar wat vaker moe dan normaal gesproken. Dit hoeft niet meteen voorjaarsmoeheid te zijn, maar vervelend is het wel. U kunt deze winter al stappen ondernemen om straks fitter het voorjaar tegemoet te gaan.

Meer licht

Een gebrek aan daglicht kan ervoor zorgen dat u zich minder energiek voelt. In de winter schijnt de zon kort en niet zo fel, waardoor u snel te weinig zonnestralen opvangt. Ga er dus ook in de winter veel op uit. Maak bijvoorbeeld regelmatig een lange wandeling in de buitenlucht.

Beweeg voldoende

Tijdens het bewegen maakt het lichaam stoffen aan, zoals endorfine, waardoor u zich lekker gaat voelen. De conditie verbetert en door de bloedcirculatie komt er meer zuurstof bij de organen en de hersenen. Extra beweging helpt u om u beter te voelen.

Eet genoeg groente en fruit

Vooral in de winter is het belangrijk om voldoende groente en fruit te eten. Deze zitten boordevol vitamines die het mogelijke tekort hieraan opvangen.

 

Artikelen 24 Januari 2012

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Facebook

Het ONVZ zorgteam beantwoordt vragen over zorg in het algemeen, dekkingen van zorgverzekeringen, maar ook over gezond bewegen.ONVZ op Facebook
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding