Inloggen MijnONVZ

ONVZ vergoedt stoppen-met-roken

Wilt u graag stoppen met roken? Dan kunt u de kosten sinds dit jaar vergoed krijgen vanuit uw basisverzekering. Dit geldt voor begeleiding, eventuele geneesmiddelen en nicotinevervangers. ONVZ ondersteunt u graag bij een gezonde levensstijl en biedt u daarom een extra voordeel: bij ons vallen stoppen-met-roken-programma’s buiten uw eigen risico!

Hoe stoppen?

Er zijn verschillende manieren om te stoppen met roken. U stopt zelfstandig of u zoekt professionele stoppen-met-roken-begeleiding. In het laatste geval kunt u kiezen uit stoppen-met-roken-programma’s met persoonlijke of telefonische coaching, of met een groepstraining.

Wanneer vergoed?

ONVZ vergoedt stoppen-met-roken-programma’s als ze worden uitgevoerd door gekwalificeerde hulpverleners. Die vindt u in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Heeft u zelfzorgmiddelen of geneesmiddelen nodig? Die vergoeden we als ze worden voorgeschreven door uw arts of behandelaar. Daarbij is het belangrijk dat u de juiste stappen volgt:

- Lees onze Vergoedingswijzer over Stoppen met roken
- Download het speciale aanvraagformulier
- Laat uw behandelaar/arts het formulier invullen
- Neem het ingevulde formulier mee naar de apotheek en haal uw medicijn
- Dien de rekening én het formulier in bij ONVZ

Hoe zit het met andere programma’s?

Er zijn een aantal andere programma’s voor het stoppen met roken: Lasertherapie, Allen Carr-training en Opluchting-training. Die worden alleen vergoed vanuit onze aanvullende verzekeringen Optifit, Topfit en Superfit. Kijkt u voor de details in onze polisvoorwaarden.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over de verschillende programma’s, een gekwalificeerde hulpverlener bij u in de buurt of de vergoeding bij uw aanvullende verzekering? Neem dan contact op met een van onze ZorgConsulenten via 0800 022 1450. Zij helpt u graag verder.

Artikelen ONVZ Nieuws Januari 2013

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding