Inloggen MijnONVZ

ONVZ Zorgpas mee met vakantie

Gaat u binnenkort met vakantie? Vergeet dan niet uw zorgpas mee te nemen. Zet bovendien onze telefoonnummers in uw mobiele telefoon of download de ONVZ Zorgpas App. Dan heeft u, als dat nodig is, altijd alle gegevens bij de hand.

Europese zorgverzekeringskaart

Neem het juiste verzekeringsbewijs mee op reis. Voor de meeste landen is dit uw ONVZ Zorgpas, met op de achterzijde de Europese zorgverzekeringskaart/European Health Insurance Card (EHIC).
Met de EHIC hebben verzekerden in het buitenland (bij verblijf in de EU/EER of Zwitserland), in geval van ziekte of een ongeval recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is.

U heeft recht op vergoeding volgens de regelgeving van het land waarin u verblijft. De aanspraak op zorg kan afwijken van de regelgeving in Nederland. Daarom raden wij u aan ook een reisverzekering af te sluiten.

Bij acute opname in een buitenlands ziekenhuis kunt u direct contact opnemen met de 24-uurs dienst van de ONVZ Zorgassistance via 088 668 97 67. Het telefoonnummer staat op ook de achterkant van uw ONVZ Zorgpas.

Download de ONVZ Zorgpas App op uw smartphone

In de ONVZ Zorgpas App vindt u alle belangrijke telefoonnummers van ONVZ. Zoals die van het Service Center of de ONVZ Zorgassistance, onze 24-uurs hulpdienst voor zorg in het buitenland. Daarnaast heeft u eenvoudig inzicht in uw vergoedingen.
Goed om te weten: de app vervangt de EHIC-kaart niet. Zorg daarom dat iedereen zijn of haar zorgpas meeneemt op een buitenlandse reis!

Denk aan een reisverzekering

De basisverzekering en een eventuele aanvullende zorgverzekering maken een reisverzekering niet overbodig. Bijvoorbeeld een behandeling die in het buitenland duurder is dan in Nederland wordt niet door al onze aanvullende pakketten volledig vergoed. Of voor het dekken van mogelijke bijkomende kosten (zoals repatriëring) als u in het buitenland zorg nodig heeft. Deze maken meestal geen deel uit van de zorgverzekering. Voor meer informatie over de precieze dekking van uw verzekering kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons Service Center.

Natuurlijk hopen wij dat u deze informatie allemaal niet nodig zult hebben, maar u kunt maar beter goed voorbereid zijn!

Artikelen ONVZ Nieuws januari 2014

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding