Inloggen MijnONVZ

Gezond en in balans? Dat doet u zo

Bloeddrukmeter, stappenteller, hartslagmeter. Handig, al die apparaten die u helpen gezond en in balans te blijven. En altijd op zak, tenminste als u ze smart gebruikt. Doe uw voordeel met deze drie tips.

Tip 1: meten is weten

Uw hartslag meten? Dat kan met de app Instant Heart Rate. U plaatst uw vinger enkele seconden op de camera van uw smartphone. De app geeft vervolgens een uitslag. Hij schetst daarbij een handige hartslaggrafiek en helpt u zo bij het sporten. Zo kunt u verantwoord en veilig aan uw conditie werken.

Instant Heart Rate
Gratis via Google Play en iTunes
Meer info: http://www.azumio.com/apps/heart-rate/index.html

Tip 2: eet slim

Dat gezond eten belangrijk is, hoeven we u niet te vertellen. Maar hoe zet u elke dag iets gezonds én lekkers op tafel? Met de (onafhankelijke) app Boodschapp. Hoe zuiver is een product, zitten er toegevoegde suikers in en is het A-merk beter dan het huismerk? Boodschapp geeft antwoord op al deze vragen. Ook kunt u de kwaliteit en prijs van producten vergelijken. Met deze app – waaraan voedingsdeskundigen meewerkten – slaat u twee vliegen in één klap: u weet wat u eet én betaalt niet teveel.

Boodschapp
Gratis via Google Play en iTunes
Meer info: www.boodschapp.nl

Tip 3: beweeg verstandig

Bewegen is gezond, maar weet u wel of u genoeg beweegt? Wél met de app Moves. Via de sensoren in uw iPhone houdt deze app continu bij hoeveel u loopt, rent en fietst. Tenminste, wanneer u de telefoon meedraagt. De app toont dan onder meer uw afgelegde afstand, hoe lang u beweegt en hoeveel calorieën u daarmee verbrandt. Ook slaat hij dagelijkse beweegactiviteiten op en stimuleert u zo om uw prestaties continu te verbeteren. Handig om ‘in shape’ te komen én te blijven.

Moves
Gratis via iTunes
Meer info: http://www.moves-app.com/

Artikelen ONVZ Nieuws Juli 2013

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding