Inloggen MijnONVZ

De zes vakantiemissers die iedereen maakt

Vakantie! Eindelijk tijd om te relaxen. Even geen werk, geen huishouden, geen school. Even helemaal niets. U hoeft alleen de vakantie maar door zien te komen. En daar gaat het nogal eens mis. Dit zijn zes vakantieblunders die iedereen wel eens maakt – mét bijbehorende tips om dit te voorkomen.

1. Paspoort vergeten of verlopen
Zonder paspoort of ID kaart naar het buitenland: niet zo handig. Met de auto komt u binnen Europa de grens vaak wel over, maar inchecken, geld opnemen of een vliegtuig binnengaan is een stuk lastiger. Zo niet onmogelijk. Check dus meteen even of u uw paspoort kunt vinden en of het nog geldig is. Voor veel vakantiebestemmingen moet een paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Houd er ook rekening mee dat het een paar dagen duurt om een nieuw paspoort aan te vragen. Heeft u een geldig paspoort, maar heeft u het verloren of is het gestolen? Op Schiphol – of bij het consulaat als u al in het buitenland bent – kunt u een noodpaspoort of laissez passer verkrijgen om alsnog te reizen. En let op: een rijbewijs geldt in het buitenland niet als identiteitsbewijs.

2. Koffer precies verkeerd om ingepakt
U was zo goed bezig thuis. Zwemkleding en camera in de koffer, badlaken, toiletspullen, medicijnen mee. Klaar! Tot u zich op uw vakantiebestemming realiseert dat u alles net verkeerd om heeft ingepakt, met de belangrijkste spullen ergens onderin. Om te voorkomen dat u uw welverdiende duik met tien minuten moet uitstellen (en u alles opnieuw moet opvouwen) kunt u hier een spoedcursus koffer inpakken volgen.

3. Medicijnen verkeerd bewaard
Doe uw medicijnen in uw handbagage en niet in uw koffer. Zeker als u vliegt. In het laadruim wordt het koud en is de druk laag. Kies er daarom voor om medicijnen in uw handbagage mee te nemen en houd de temperatuur in de gaten. Let wel op dat er regels gelden voor de hoeveelheid medicijnen die u in uw handbagage meeneemt. Voor ADHD-medicijnen gelden weer andere regels.

4. Shampoo door de koffer
Voor vakantiegangers die vaak vliegen is dit helaas bekend. Aankomen op uw bestemming met shampoo, tandpasta of contactlenzenvloeistof door de hele koffer. Door de lage druk in het laadruim zet de lucht in de fles uit en vindt deze een weg naar buiten. Bij het landen neemt de druk weer toe, en probeert lucht weer naar binnen te kruipen. Het gevolg: opengesprongen flessen en een kliederboel in uw koffer. Met nieuwe, ongebruikte flessen kunt u dit voorkomen. Doe er voor de zekerheid toch een plastic zakje omheen.

5. Koffer komt niet aan
Dat u aankomt op uw bestemming wil niet zeggen dat uw bagage er ook is. Meestal gaat dat goed, maar soms ook niet. Zorg er dus voor dat u uw belangrijke vakantiespullen in uw handbagage stopt. Bijvoorbeeld medicijnen, uw fototoestel en uw huissleutels!

6. Huis niet goed afgesloten
Heb ik het koffiezetapparaat uitgezet? Is de achterdeur ook op slot? Stond het raam nou nog open of toch niet? Heel vervelend als u twijfelt of u uw huis wel goed heeft achtergelaten. Daarom hebben we een vakantiechecklist voor u opgezocht.

Artikelen ONVZ Nieuws juli 2014

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding