Inloggen MijnONVZ

ONVZ ReisArts: een Nederlandse arts in ieder land

Ooit geprobeerd ‘verstuikte enkel’ of ‘buikgriep’ uit te leggen in het Hongaars? Voor de meesten is dit een hele uitdaging. Om u daarbij te helpen heeft ONVZ de ONVZ ReisArts. U krijgt daarbij, op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, medische hulp in het Nederlands. Drie vragen aan Hanneke Koel van ONVZ, nauw betrokken bij de introductie van de ReisArts.

Wat is het idee?

De ONVZ ReisArts helpt mensen telefonisch verder bij niet-spoedeisende gezondheidsvragen tijdens hun vakantie in het buitenland. Als mensen bellen, krijgen ze een Nederlands sprekende hulpverlener aan de telefoon. Bij medische vragen worden mensen doorverbonden met een verpleegkundige. Als het nodig is, komt er een arts bij.

Het klinkt als een idee dat uit persoonlijke ervaring geboren is

Dat klopt! Uit eigen ervaring weten we dat je in het buitenland knap onthand bent als er iets mis is. Je weet als toerist gewoon minder goed de weg.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Veel vragen gaan over de vakantiekwaaltjes die je waarschijnlijk wel verwacht: buikgriep, voedselvergiftiging, allergische reacties op eten of insectenbeten, oorontsteking en zonnesteken. Mensen bellen ook als ze twijfelen of een bezoek aan een lokale arts nodig is, of om te vragen waar de dichtstbijzijnde arts is. Een andere vraag die we vaak tegenkomen is als ze het advies van een lokale arts niet begrijpen, of wat de potentiële bijwerkingen van medicijnen zijn. Bijsluiters zijn namelijk niet in het Nederlands of Engels!

Bereikbaar via telefoonnummer Zorgassistance

De ONVZ ReisArts is te bereiken via het telefoonnummer van ONVZ Zorgassistance: +31 (0)88 668 97 67. U vindt dit nummer op uw zorgpas of in de ONVZ Zorgpas App. Kies in het belmenu voor optie drie. De dienst zelf is kosteloos; u betaalt wel de gesprekskosten naar Nederland.

De ONVZ Reisarts is er voor u tot 1 oktober 2014.

Artikelen ONVZ Nieuws juli 2014

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding