Inloggen MijnONVZ

Overheid beperkt vrije artsenkeuze. Maar niet voor u!

De telefoon stond roodgloeiend bij het ONVZ Service Center: verontruste verzekerden wilden weten wat er zou gebeuren als het kabinet zorgverzekeraars laat bepalen welke artsen zij vergoeden en welke niet. Het raakte een gevoelige snaar bij de leden, die juist voor ONVZ hebben gekozen omdat wij hen zelf laten kiezen naar welke zorgverlener zij gaan.

De plannen van het kabinet zijn erop gericht om naturazorgverzekeraars ruimte te geven om selectief zorg te kunnen inkopen. Als gevolg daarvan zijn naturazorgverzekeraars niet verplicht een vergoeding te geven aan zorgverleners waarmee zij geen contract hebben afgesloten. Aangezien ONVZ enkel restitutiepolissen aanbiedt, raken deze plannen ONVZ en u als ONVZ verzekerde niet.

Reden tot ongerustheid? We kunnen er dus kort over zijn: nee. ONVZ blijft u altijd vrije artsenkeuze geven. Hoe de plannen van het kabinet zich ook ontwikkelen.

Wij staan voor vrije keuze omdat wij geloven dat elk individu zelf in staat is om te beslissen wat bij hem past en wat niet. Vrije keuze stimuleert mensen om zelf kritisch na te denken.

Artikelen ONVZ Nieuws juli 2014

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding