Inloggen MijnONVZ

Reisvaccinaties alleen voor verre reizen? Schrik niet

Voor u een verre reis maakt, laat u zich natuurlijk inenten. Maar u hoeft helemaal niet ver de grens over om risico te lopen. Al in Kroatië doet u er verstandig aan een prik te halen tegen hepatitis A, B en tetanus.

Verplichte vaccinaties – wat houdt dat in?

Nederland is een veilig land. Om te voorkomen dat u degene bent die een gele koorts epidemie in de polder introduceert, heeft de overheid voor sommige bestemmingen vaccinaties verplicht gesteld. Soms ligt deze verplichting niet aan Nederlandse wet- en regelgeving. Zo zijn er landen waar u niet in komt zonder een bewijs van inenting tegen bijvoorbeeld gele koorts of meningitis. Bij de GGD of thuisvaccinatie.nl weten ze daar meer over.

Verplicht of aanbevolen?

Andere vaccinaties zijn niet verplicht, maar wel aanbevolen. Of u de inenting moet nemen, hangt dan bijvoorbeeld af van de reisduur, de tijd van het jaar of voorgaande reizen. U kunt dan bijvoorbeeld ook overwegen om de reis aan te passen om bijvoorbeeld malariamuggen te ontwijken. 

Prik gehaald – en dan?

Eenmaal gevaccineerd is er een aantal dingen waar u alsnog rekening mee moet houden. Zo is er nooit honderd procent zekerheid nadat u bent gevaccineerd. Verder bestaat de kans op bijwerkingen van vaccinaties. Houd ook rekening met de termijn waarvoor de vaccinatie moet worden gegeven - sommige worden in twee keer toegediend.

Reisvaccinaties aan huis

De gemaakte afspraak bij een GGD of ander vaccinatiecentrum komt u niet altijd goed uit en u heeft het tenslotte al druk genoeg. Daarom biedt bijvoorbeeld thuisvaccinatie.nl u een alternatief: de arts komt op een afgesproken tijdstip bij u thuis (of op het werk), ook ’s avonds en in het weekend. Zo zijn de vaccinaties voor u en uw gezinsleden snel geregeld! 

Heeft u een aanvullende verzekering? Dan vergoeden wij in de meeste gevallen uw reisvaccinatie(s).

Artikelen ONVZ Nieuws juli 2014

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding