Inloggen MijnONVZ

ONVZ ReisArts: telefonisch overleg over zorgvragen tijdens uw vakantie in het buitenland

Ook dit jaar kunt u tijdens uw vakantie weer een beroep doen op de ONVZ ReisArts. Met vragen over klachten als buikgriep of huiduitslag, informatie over medicijnen of het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De ONVZ ReisArts is dag en nacht bereikbaar tot en met 31 oktober 2012. U kunt de ONVZ ReisArts bellen via het telefoonnummer van ONVZ Zorgassistance, +31 (0)88 668 97 67.

Ervaren en deskundig

De ONVZ ReisArts werkt met een team van ervaren en deskundige hulpverleners, verpleegkundigen en artsen. De medewerkers van de ReisArts spreken Nederlands en helpen u graag verder. De dienst zelf is kosteloos; u betaalt wel de gesprekskosten naar Nederland.

Voor overleg en informatie

De ONVZ Reisarts kan u verder helpen bij niet-spoedeisende zorgvragen als u in het buitenland bent. Zoals:

  • Twijfel of een bezoek aan een lokale arts nodig is
  • Twijfel of u het advies van de lokale arts goed begrijpt (bijvoorbeeld door taalproblemen)
  • Informatie over medicijnen (verkrijgbaarheid of bijwerkingen)
  • Hulp bij het vinden van het dichtstbijzijnde ziekenhuis
  • Informatie over klachten als buikgriep, voedselvergiftiging, huiduitslag, voedselallergie, insectenbeten, zonnesteek of oorontsteking.

Bereikbaar via telefoonnummer Zorgassistance

U bereikt de ONVZ ReisArts via het telefoonnummer van ONVZ Zorgassistance: +31 (0)88 668 97 67. U vindt dit nummer op uw zorgpas. Kies in het belmenu optie 3 voor de ONVZ ReisArts.

Zo werkt de ONVZ Reisarts

In eerste instantie krijgt u een hulpverlener aan de lijn. Hij/zij beantwoordt uw vragen of verbindt u bij medische vragen door met een verpleegkundige. Deze verpleegkundige wordt bijgestaan door een arts (mocht dat nodig zijn). Uiteraard gaat de ReisArts vertrouwelijk om met uw vraag en persoonlijke gegevens.

Volg ons ook op Facebook voor handige tips over gezondheid en zorg in het buitenland.

Spoedeisende medische hulp? ONVZ Zorgassistance!

Heeft u ondersteuning nodig bij het regelen en afhandelen van spoedeisende medische hulp in het buitenland? Dan kunt u natuurlijk een beroep doen op onze internationale Zorgassistance. Voor de hulpdiensten zelf belt u uiteraard het (lokale) alarmnummer.

Meer weten

Voor meer informatie bekijk de veelgestelde vragen over de ONVZ ReisArts.

Artikelen Juni 2012

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding