Inloggen MijnONVZ

Met eHealth meer invloed op uw behandeling

U weet zelf het best waar u zich prettig en zeker bij voelt. Daarom vindt ONVZ het belangrijk dat u zelf zo veel mogelijk de regie heeft over uw behandeling. eHealth kan u hierbij ondersteunen. Bijvoorbeeld met apps, online hulpprogramma’s en videocommunicatie. Dit blijkt uit recent onderzoek van NYFER, in opdracht van ONVZ Zorgverzekeraar.

Steeds meer mensen maken er gebruik van: eHealth. Een verzamelnaam voor alle zorgverlening die tot stand komt met behulp van ICT (informatietechnologie). ONVZ speelt hierbij een voortrekkersrol. Zo was ONVZ de eerste zorgverzekeraar die online fysiotherapie in alle aanvullende verzekeringen vergoedt. Daarnaast is ONVZ partner van Pazio, een gezondheidsportaal met zorgtoepassingen voor zorgverleners, patiënten en onderzoekers.

Besparing van 400 miljoen euro per jaar

eHealth kan ‘een omwenteling in de zorg’ betekenen, concludeert het economisch onderzoeksbureau NYFER in het rapport ‘Gezond Online’. Zo helpt ICT bij het verminderen van fouten bij medicijnverstrekking en het voorkomen van onnodige bezoeken aan artsen.

Een concreet voorbeeld van eHealth is telemonitoring bij hartfalen (het op afstand controleren van het hart met een computer). Hierdoor zijn minder bezoeken aan de spoedeisende hulp nodig en het leidt tot 25 procent minder ziekenhuisopnames. Alles bij elkaar kan eHealth volgens NYFER zo’n 400 miljoen euro per jaar besparen.

eHealth geeft veilig gevoel

Uit het rapport blijkt verder dat patiënten zich dankzij ICT-oplossingen veiliger voelen en minder onzeker zijn over hun gezondheid. “eHealth kan bijdragen aan een betere én goedkopere zorg”, zegt Erno Kleijnenberg, bestuursvoorzitter van ONVZ. “De regie over gezondheid en zorg verschuift naar degene die daar het grootste belang bij heeft: de patiënt. Met apps, online hulpprogramma’s en videoverbindingen die steeds meer mogelijkheden bieden om de eigen gezondheid zelf te bewaken en te managen.”

Wilt u graag meer weten over het rapport of eHealth? Bekijk hier het hele rapport Gezond Online. Of lees ons gezondheidsmagazine Lijf & Leden, dat binnenkort bij u op de mat valt.

Artikelen ONVZ Nieuws Juni 2013

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding