Inloggen MijnONVZ

Verzeker uzelf van een zorgeloze vakantie

De vakantieperiode is weer aangebroken. Gaat u binnenkort op reis? Dan is het fijn als u zich geen zorgen hoeft te maken om uw zorgverzekering. Bekijk onderstaande tips daarom eens.

Tip 1. Neem het juiste verzekeringsbewijs mee op reis

Voor de meeste landen is dit uw ONVZ Zorgpas, met op de achterzijde de Europese gezondheidskaart/European Health Insurance Card (EHIC). Gaat u naar een verdragsland? Dan is het belangrijk om vooraf een verdragsformulier aan te vragen. Voor landen als Cuba, Rusland of Zuid-Afrika heeft u een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig.
Met het juiste verzekeringsbewijs heeft u recht op de noodzakelijke (onvoorziene) medische zorg bij ziekte of een ongeval in de EU-, EER- of verdragslanden. In de meeste landen hoeft u de zorgkosten niet zelf voor te schieten en heeft u geen garantieverklaring van uw zorgverzekeraar nodig. U kunt dan aanspraak maken op vergoeding volgens de regelgeving van het land waar u op vakantie bent.
Precies weten welk verzekeringsbewijs u nodig heeft? Kijk op onze website of bel met de een van de medewerkers van ons Service Center.

Tip 2. Download de ONVZ Zorgpas App op uw smartphone

In de ONVZ Zorgpas App vindt u alle belangrijke telefoonnummers van ONVZ. Zoals die van het Service Center of de ONVZ Zorgassistance, onze 24-uurs hulpdienst voor zorg in het buitenland. Daarnaast kunt u uw vergoedingen digitaal checken.
Goed om te weten: de app vervangt de EHIC-kaart niet. Zorg daarom dat iedereen zijn of haar zorgpas meeneemt op een buitenlandse reis!

Tip 3. Vaccinatie nodig voor uw reis? Kijk of uw zorgverzekering een vergoeding biedt voor vaccinaties

Al onze aanvullende verzekeringen bieden een (gedeeltelijke) vergoeding voor vaccinaties. Meer informatie vindt u verder op onze website.

Tip 4. Overweeg een reisverzekering met dekking voor ziektekosten

De basisverzekering en een eventuele aanvullende zorgverzekering maken een reisverzekering niet overbodig. Bijvoorbeeld voor de vergoeding van een behandeling die in het buitenland duurder is dan in Nederland. Of voor het dekken van mogelijke bijkomende kosten (zoals repatriëring) als u in het buitenland zorg nodig heeft. Deze maken meestal geen deel uit van de zorgverzekering.

Tip 5. Bewaar alle originele voorschriften en rekeningen van behandelingen

Om uw behandeling in het buitenland te kunnen declareren, is het noodzakelijk om alle originele rekeningen, nota’s en kwitanties (in het Nederlands, Engels, Spaans, Duits of Frans) met uw declaratie mee te sturen.

Artikelen ONVZ Nieuws Juni 2013

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding