Inloggen MijnONVZ

De lente op uw bord

Na een lange winter komt het voorjaar eraan. We dragen niet alleen lichtere kleding, maar kiezen ook voor lichtere maaltijden. Waarom hebben we behoefte aan ander eten? En hoe krijgen we de lente op ons bord?

Behoeften van ons lichaam

In de winter heeft ons lichaam bescherming nodig tegen kou en wind. Daarom hebben we in het koude jaargetijde behoefte aan warme en stevige maaltijden zoals stoofpot, stamppot of een maaltijdsoep. De meeste mensen zijn in de winter ook iets zwaarder dan in de zomer. Zodra het lente wordt, veranderen de behoeften van ons lichaam. We gaan naar buiten, bewegen meer en krijgen trek in lichtere maaltijden. Die extra winterkilo’s verdwijnen daardoor vaak vanzelf.

Lentegerechten

Lichte gerechten met voorjaarsgroenten, dat zijn de echte lentegerechten. Denk aan maaltijden met spinazie, kropsla, asperges, peulen, raapstelen, rabarber, rucola en radijs. U kunt bijvoorbeeld spinazie roerbakken met ui en knoflook, een lichte stamppot maken met rauwe raapstelen of een feestelijke maaltijd bereiden met asperges.

Smoothies

De verse vruchten uit ons eigen land laten nog even op zich wachten. Ondertussen kunnen we wel genieten van fruit uit zonniger oorden of Nederlandse appels en peren van het vorige seizoen. In deze tijd van het jaar zijn sinaasappels, ananassen, mango’s en appels volop verkrijgbaar. U kunt ze zo eten, gemengd in een fruitsalade of in een smoothie met yoghurt en honing.

Artikelen ONVZ Nieuws Mei 2013

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding