Inloggen MijnONVZ

Wilt u zelf blijven kiezen door wie u wordt behandeld?

Vrije keuze in de zorg wordt steeds minder vanzelfsprekend. Maar niet als u verzekerd blijft bij ONVZ Zorgverzekeraar. ONVZ is dé restitutieverzekeraar van Nederland, met uitsluitend restitutiepolissen. Dat betekent dat u bij ons zelf bepaalt naar welk ziekenhuis u gaat en door wie u zicht laat behandelen.

Vindt u vrije keuze belangrijk? Dan zetten wij graag nog even de verschillen tussen de zorgverzekeringspolissen voor u op een rij. Zodat u nog een keer bevestigd krijgt dat u de juiste keuze heeft gemaakt. 

De naturapolis

Met een zuivere naturapolis of een combinatiepolis (deels natura, deels restitutie) is er geen volledige keuzevrijheid. De verzekeraar vergoedt behandelingen alleen volledig bij de artsen en in ziekenhuizen waar een contract mee is afgesloten.

De restitutiepolis

De zorgverzekeraar vergoedt de gekozen behandeling. Maar er zit een addertje onder het gras. Want verzekeraars vergoeden vaak de kosten alleen tot het bedrag dat zij ‘marktconform’ vinden. Vaak zijn dat de bedragen waar de al genoemde naturaverzekeraars met zorgverleners in hun onderhandelingen op zijn uitgekomen .

De zuivere restitutiepolis

En dan is er de zuivere restitutiepolis. Verzekerden zijn daarbij vrij in de keuze van een zorgaanbieder. Zonder financiële beperking, mits de kosten niet excessief zijn. Daardoor komen vrijwel alle behandelaren voor volledige vergoeding in aanmerking. Dat klinkt behoorlijk ingewikkeld, maar in de praktijk betekent het dat zuivere restitutieverzekeraars maximale keuzevrijheid bieden. Dat geldt voor alle zuivere restitutiepolissen, zowel basisverzekeringen als aanvullende verzekeringen.

ONVZ Zorgverzekeraar is dé zuivere restitutieverzekeraar van Nederland. Bij ONVZ is uw vrije keuze van arts en ziekenhuis veilig. En dat houden we zo. ONVZ is een verzekeraar zonder winstoogmerk, met leden in plaats van klanten. Wij streven ernaar om de kosten van onze vrijekeuzepolissen laag te houden en het serviceniveau aan onze leden zo hoog mogelijk.

Artikelen ONVZ Nieuws november 2014

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding