Inloggen MijnONVZ

Deze nieuwe sporttrends zijn wel heel bijzonder…

Bent u een beetje uitgekeken op de muffige sportschool met altijd dezelfde saaie apparaten? Dan zijn deze trends misschien iets voor u. Sporten in een futuristische fitness animatiebox, yoga vanuit een hangmat of full body spinning in het donker. Welke van de drie past het best bij u?

1. Immersive fitness - Tijdens een les Immersive fitness staat u in een grote box, met 360 graden videobeelden om u heen. Het nieuwste snufje van sportbedrijf Les Mills. Het effect van total immersion – volledige onderdompeling – is dat u afgeleid wordt door alle visuele effecten en daardoor de pijn van de training vergeet. De training is zo beter vol te houden. Tijdens de les moet u bijvoorbeeld bukken om vliegende schotels in een virtuele hindernisbaan te ontwijken. Of u moet voorwerpen wegstoten die van een afstand naar u toe worden geslingerd. Of midden in de nacht een enorme berg in de Alpen beklimmen. Maar tot rust komen tussen een prachtig berglandschap kan ook. Het zijn dan wel grafische beelden, maar met een beetje inlevingsvermogen bent u er écht. 

2. Aerial yoga - Yoga is er in vele soorten en maten en er is er vast een die bij u past. Dit jaar is aerial yoga de nieuwste hype. Bij deze vorm hangt u tijdens de stretches en oefeningen in een soort hangmat. Tijdens de les speelt u echt met de zwaartekracht, waardoor de oefeningen zowel uitdagend als ontspannend zijn. Hoogtevrees is geen probleem, want de hangmat hangt slechts een halve meter boven de grond.

3. Soulcycle - Een nieuwe variant op de populaire –  en calorieverslindende –  spinninglessen. Soulcycle is in New York ontwikkeld en gaat nog een stapje verder. U traint hier namelijk niet alleen benen en uithoudingsvermogen, maar doet al fietsend ook krachtoefeningen voor uw armen en bovenlichaam. Bijvoorbeeld met weerstandsbanden. Dat alles gebeurt in een verduisterde ruimte gevuld met kaarslicht en opzwepende muziek.

Gaat u één van de drie proberen? Succes!

Artikelen ONVZ Nieuws oktober 2014

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding