Inloggen MijnONVZ

Onze ZorgConsulent bemiddelt ook naar ziekenhuizen in Duitsland

Heeft u een klacht of aandoening waarvoor lange wachttijden bestaan voor een eerste consult? In veel gevallen kan onze ZorgConsulent u verder helpen. Zij kan met u kijken naar de mogelijkheden, zodat u sneller geholpen kunt worden in een ander ziekenhuis. In Nederland, maar ook in Duitsland.

De grens over

Om u nog beter te kunnen ondersteunen, werkt ONVZ samen met Zorgloket Duitsland. Mocht dit passend voor u zijn, dan kan onze ZorgConsulent in samenspraak met dit bureau een (geplande) behandeling of onderzoek in Duitsland voor u regelen.

ZorgConsulent Karin Matton: “Vooral mensen die dichtbij de Duitse grens wonen en klanten die langere tijd van huis kunnen zijn, geven aan dit een prettige oplossing te vinden. Ook als u de revalidatieperiode na een knie- of heupvervanging direct aan de operatie wilt koppelen, is dit een optie. Duitsland biedt hiervoor namelijk goede voorzieningen.”

Binnen twee weken

Zorgloket Duitsland werkt samen met door ONVZ erkende ziekenhuizen verspreid in Duitsland. Het enige dat u nodig heeft, is een verwijzing van uw huisarts of specialist. Gemiddeld bent u binnen twee weken aan de beurt voor een eerste afspraak.

Bijna alle klachten en aandoeningen

Zorgloket Duitsland kan u bij bijna alle klachten en aandoeningen bemiddelen naar een ziekenhuis of specialist in Duitsland. Karin Matton: “Bijvoorbeeld bij oogklachten, knieklachten, een totale heupoperatie of een hernia.’’

Naast bemiddeling kan Zorgloket Duitsland verschillende praktische zaken voor u regelen. Karin: “Zoals het laten opsturen van uw dossier of het zoeken naar een geschikte locatie voor verblijf na de operatie of behandeling.’’ De medewerkers van het Zorgloket spreken Nederlands. “Bij de eerste afspraak in het ziekenhuis is vaak ook een Nederlandstalig contactpersoon aanwezig. Toch blijkt enige kennis van de Duitse of Engelse taal prettig.’’

Vergoed vanuit de basisverzekering

Aan de bemiddeling via Zorgloket Duitsland zijn geen extra kosten verbonden. De behandeling in Duitsland zelf (bij een door ONVZ erkend ziekenhuis) wordt vergoed vanuit de basisverzekering tot één keer het in Nederland geldende tarief.

Bezoekt u een (door ONVZ erkend) ziekenhuis binnen zestig kilometer van de Nederlandse grens voor een (geplande) behandeling en heeft u een aanvullende verzekering? Dan krijgt u de kosten volledig vergoed (uitgezonderd alternatieve behandelingen).

Om verrassingen achteraf te voorkomen, adviseren wij u vooraf te overleggen met de ZorgConsulent. Kijkt u voor meer specifieke informatie in uw polisvoorwaarden.

Andere landen

Overigens bestaan er ook mogelijkheden voor (geplande) behandelingen in een ander land dan Duitsland, zoals België. Bijvoorbeeld omdat daar speciale expertise aanwezig is. Ook hierbij helpt de ZorgConsulent u graag verder.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten? Neem dan contact op met onze ZorgConsulent via 0800 022 14 50 (gratis). De ZorgConsulent is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Nadere informatie kunt u ook vinden in de brochure ‘Voor een behandeling naar België of Duitsland’, elders op onze eigen website en op de website van Zorgloket Duitsland.

Artikelen ONVZ Nieuws September 2013

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding