Inloggen MijnONVZ

Prinsjesdag: drie belangrijke zorgvragen

Prinsjesdag is een belangrijke dag. Ook voor uw zorgverzekering. Op de derde dinsdag van september wordt namelijk door het ministerie van VWS de zogeheten rekenpremie gepresenteerd. Op basis hiervan kunnen zorgverzekeraars de zorgpremies gaan berekenen. Hoe de wijzigingen precies uitpakken is nog niet duidelijk. ONVZ zet drie belangrijke vraagstukken en haar verwachtingen op een rij.

1. Wat doet de premie?

De verwachte premiestijging voor de basisverzekering op Prinsjesdag bleef vorig jaar uit. Zo bleef de ONVZ premie voor de basisverzekering gelijk aan die van 2012. Vooralsnog voorziet minister Schippers voor 2014 een daling van de zorgpremies. Hoe dit zal lopen is nog een vraag. ONVZ maakt de daadwerkelijke premies voor 2014 begin november aan u bekend.

2. Wat gebeurt er met het eigen risico?

Een tweede vraag die wel daadwerkelijk op Prinsjesdag wordt beantwoord, is de vraag wat er met het eigen risico gaat gebeuren in 2014. ONVZ verwacht dat deze zeer beperkt stijgt. Overigens is het voornemen om het eigen risico vanaf 2015 inkomensafhankelijk te maken inmiddels definitief van de baan.

3. Hoe zit het met mijn keuzevrijheid?

De discussie over keuzevrijheid en het behoud van de restitutieverzekering is nog niet afgerond. Uitgangspunt voor ONVZ blijft restitutie, dus keuzevrijheid. Wat ons betreft blijft u dus zelf bepalen waar u behandeld wordt.

Praat 16 september om 12.00 uur online mee over zorg

ONVZ organiseert een dag voor Prinsjesdag van 12.00 tot 12.45 uur een online Aan tafel!-sessie, live vanuit Nieuwspoort om de hoek van het Binnenhof in Den Haag.

Wilt u ook live deelnemen aan de actuele discussie over zorg? Praat mee via www.onvz.nl/live of Twitter middels #onvzlive. De vragen en opmerkingen worden voorgelegd aan onze speciale tafelgasten.
Lea Bouwmeester (Tweede Kamerlid PvdA), Erno Kleijnenberg (Voorzitter Raad van Bestuur ONVZ Zorgverzekeraar) en Jean-Paul van Haarlem (Lid Raad van Bestuur ONVZ Zorgverzekeraar) nemen plaats aan de ONVZ-tafel. De discussie wordt geleid door Maarten Bouwhuis.

Artikelen ONVZ Nieuws September 2013

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >

Blijf op de hoogte

Word fan van ONVZ Zorgverzekeraar op Facebook en blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding