Inloggen MijnONVZ

Heeft u een idee om de zorg beter te maken?

Heel Nederland wordt voor de achtste keer uitgedaagd om mee te denken over hoe de zorg beter kan. ONVZ is ervan overtuigd dat goede, uitvoerbare ideeën onmisbaar zijn voor kwalitatief hoogwaardige zorg. Daarom organiseren wij voor de achtste keer de zorginnovatiewedstrijd ‘Het Beste Zorgidee’. Het beste idee wordt beloond met een geldbedrag van 10.000 euro. 

Het Beste Zorgidee is de eerste zorginnovatiewedstrijd waar zowel patiënten, zorgverleners als consumenten wordt gevraagd mee te denken over hoe de zorg beter kan. Vervolgens kiest de jury de vijf meest innovatieve ideeën. Het Nederlandse publiek kan daarna stemmen.

Pieter van den Hoogenband

Pieter van den Hoogenband is dit jaar een van de juryleden. Naast Van den Hoogenband zitten ook prof. dr. Niek Urbanus (oud-bestuursvoorzitter Academisch Medisch Centrum), dr. Pieter Hasekamp (directeur-generaal bij het ministerie van Financiën) en mr. Erno Kleijnenberg (oud-bestuursvoorzitter ONVZ Zorgverzekeraar) in de jury.

Inspiratie

Inspiratie nodig? Laat je inspireren door de winnende ideeën van de afgelopen jaren:

  • Vorig jaar won Hans van Wetten, met zijn idee voor een belevingskussen voor dementerende ouderen. Het kussen maakt bij aanraking een voor de patiënt herkenbaar geluid.
  • In 2013 wonnen de scholieren Nienke Spaan en Christi Kuiper met hun idee van het mitella-T-shirt. De afritsbare mitella biedt patiënten meer draagcomfort dan een gewone mitella.
  • De winnaar van 2012 was Philip Boerebach. Zijn idee was om ook specialisten bedlegerige patiënten thuis te laten bezoeken. Dat is niet alleen voor de patiënt prettiger, het scheelt ook ambulanceritten.
  • In 2011 won Anja Vissers met haar idee om medicijnen te sealen en te voorzien van een thermometerchip, waardoor ongebruikte medicijnen kunnen worden hergebruikt.

Stuur uw idee in

Heeft u een goed idee? Stuur het in. Dit kan tot 19 oktober 2015.

Artikelen ONVZ Nieuws Oktober 2015

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding