Inloggen MijnONVZ

Nieuwe raad van bestuur ONVZ Zorgverzekeraar

Jean-Paul van Haarlem heeft Erno Kleijnenberg met ingang van 1 oktober 2015 opgevolgd als bestuursvoorzitter van ONVZ Zorgverzekeraar. Van Haarlem (50) werkt sinds 1999 bij ONVZ Zorgverzekeraar en maakt sinds 2005 deel uit van de raad van bestuur. Hij is als bestuurder uiteraard nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van ONVZ Zorgverzekeraar in de afgelopen jaren.

Koninklijke onderscheiding

Kleijnenberg nam na tien jaar bestuursvoorzitterschap afscheid. “Ik ben in 2005, vlak voor de invoering van de Zorgverzekeringswet, aangetreden”, zegt Kleijnenberg. “In het nieuwe stelsel hebben we met veel enthousiaste en betrokken collega’s ONVZ kunnen transformeren naar een onderscheidende, klantgerichte zorgverzekeraar met een solide financiële positie. Hier ben ik zeer trots op en ik beschouw het als een voorrecht dat ik in de afgelopen tien jaar leiding aan ONVZ heb mogen geven. Ik laat deze prachtige organisatie straks met een gerust hart achter. In de afgelopen jaren heb ik zeer intensief met Jean-Paul samengewerkt en ik heb er alle vertrouwen in dat ONVZ bij hem in goede handen is.”

Tijdens zijn afscheid op 1 oktober werd Erno Kleijnenberg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Minister Schippers sprak hem via video toe en roemde hem vanwege zijn inzet voor een goed en toegankelijk zorgsysteem.

Ivo van Dijk nieuw lid raad van bestuur

Op 1 oktober 2015 is Ivo van Dijk (47) benoemd tot lid van de raad van bestuur van ONVZ Zorgverzekeraar. Hij vormt nu samen met Jean-Paul van Haarlem de raad van bestuur van ONVZ Zorgverzekeraar.

Van Dijk heeft jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de zorgsector. Hij was de afgelopen vier jaar algemeen directeur van alarmcentrale SOS International, onderdeel van a.s.r. Bij dit concern was Van Dijk tussen 2002 en 2011 adjunct-directeur Zorgverzekeringen.

“Ik zie er enorm naar uit om bij ONVZ aan de slag te gaan”, zegt Van Dijk. “ONVZ is een zorgverzekeraar met een duidelijk eigen koers en een slagvaardige organisatie met veel ambitie. Dat spreekt mij zeer aan.”

Artikelen ONVZ Nieuws Oktober 2015

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding