Inloggen MijnONVZ

Rustgevende muziek om optimaal te ontspannen

Of u nu ontspannen de dag wilt beginnen of juist na een drukke dag tot rust wilt komen, muziek kan op verschillende momenten u nét dat beetje extra kalmte geven.

Het rustgevende effect van muziek

Muziek is een krachtig middel. Nummers met een snel tempo zorgen ervoor dat u alerter bent en zich beter kunt focussen terwijl langzame muziek uw gedachten juist tot kalmte brengt en ervoor zorgt dat de spieren zich ontspannen. Door het luisteren naar kalmerende muziek maakt uw lichaam endorfine aan en tegelijkertijd vermindert het de productie van stresshormonen. Hierdoor verbetert uw stemming en wordt u rustiger.

Optimale ontspanning op elk moment van de dag

Welke muziek goed helpt om te ontspannen, is heel persoonlijk. De een vindt het heerlijk om klassieke muziek te luisteren terwijl de ander liever een rustig nummer van Coldplay opzet. Het belangrijkste is dat de muziek hetzelfde ritme heeft als uw hartslag. Welk nummer u vervolgens kiest, is helemaal aan u. Om u een handje te helpen, stelden we verschillende lijstjes op met rustgevende muziek. Ontdek zelf welke muziek voor u het meest ontspannend werkt.

Ontspannen slapen met kalmerende muziek

Niet iedereen valt bij het zien van zijn bed direct als een blok in slaap. De juiste muziek kan helpen om helemaal tot rust te komen. Dit zijn momenteel de meest geraadpleegde nummers om bij in slaap te vallen:

  • Thinking Out Loud – Ed Sheeran
  • Stay With Me – Sam Smith
  • Nothing Really Matters – Mr. Probz
  • Love Me Like You Do – Ellie Goulding
  • Jealous – Labrinth

Relax-muziek na het sporten

Wat veel mensen vergeten is dat muziek een grote rol speelt bij het herstellen van uw workout en om weer tot rust te komen. Kies nummers met een goed tempo van 140 beats per minuut, zoals:

  • I Will Survive – Gloria Gaynor
  • Grenade – Bruno Mars
  • Rolling in the Deep – Adele
  • All The Right Moves – One Republic
  • Dancing On My Own – Robyn

De beste ontspanningsmuziek ooit

Een nummer dat begint met zestig slagen per minuut en na vijf minuten vertraagt naar vijftig slagen per minuut, zodat uw hartslag zich automatisch aanpast aan het ritme en u optimaal ontspant. Dat is hét recept voor de beste ontspanningsmuziek. Het nummer Weightless van Marconi Union voldoet aan al deze eisen. Het nummer is (aan de hand van verschillende wetenschappelijke theorieën en klanken) speciaal geproduceerd om optimaal te relaxen en is de meest rustgevende muziek ooit gemaakt. Ook het nummer Air van J.S. Bach is een gouden sleutel tot ontspanning. Het nummer maakt de ademhaling rustig, vermindert de spierspanning, vertraagt de hartslag en doet de bloeddruk dalen.

Artikelen ONVZ Nieuws Oktober 2015

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Zorgverzekeringen

Uw gezondheid is onze zorg. Met uitgebreide vergoedingen, aantrekkelijke premies en persoonlijke service.

Zorgverzekeringen >
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding