Inloggen MijnONVZ

Ik ben bijna 18

Het bereiken van de 18-jarige leeftijd is een belangrijke mijlpaal. Een stap naar zelfstandigheid. Niet alleen omdat u dan voor de wet volwassen bent, maar ook omdat u vanaf uw 18e kunt kiezen voor een eigen zorgverzekering.

Meeverzekerd bij uw ouders

Na uw 18e verjaardag kunt u bij uw ouders meeverzekerd blijven. De kosten komen dan voor hun rekening. Overstappen naar een andere zorgverzekering is dus niet nodig.

Eigen zorgverzekering aanvragen

Als u niet langer meeverzekerd wilt zijn bij uw ouders, kiest u voor een eigen zorgverzekering en betaalt u zelf premie.

Premie betalen

Tot uw 18e bent u gratis verzekerd bij uw ouders voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen Extrafit, Benfit en Optifit. Na uw 18e verjaardag zijn deze verzekeringen niet langer gratis, en geldt er een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. Vanaf de maand na uw 18e verjaardag moet u dus premie betalen voor uw zorgverzekering.

Vraag uw eigen zorgverzekering aan

U kunt heel gemakkelijk uw eigen zorgverzekering bij ONVZ aanvragen via het contactformulier. Geef ook aan welke eventuele aanvullende verzekeringen u wilt afsluiten. Voor enkele aanvullende verzekeringen vragen wij u gezondheidsvragen te beantwoorden om te bepalen of u hiervoor in aanmerking komt. In veel gevallen kunt u bij uw ouders op de polis verzekerd blijven en zelf uw aanvullende verzekering(en) aanpassen.

Tandartsverzekering

Tandartskosten kunt u vanaf uw 18e verjaardag ook bij ons verzekeren. Bekijk onze tandverzekeringen of neem contact met ons op: 030 639 62 22.

 Zorgtoeslag

Zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Om te kijken of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag, kunt u informatie vinden op www.toeslagen.nl.

Heeft u vragen?

Tel 030 639 62 22

Ma-vrij08.30 - 21.00 uur

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding