Inloggen MijnONVZ

Fysiotherapie en oefentherapie 2012

Basisverzekering voor verzekerden tot 18 jaar: Chronisch: 100% Niet-chronisch: max. 18 medisch noodzakelijke behandelingen per kalenderjaar.

Basisverzekering voor verzekerden vanaf 18 jaar:
Chronisch: 100% vanaf de 21e behandeling.
Niet-chronisch: geen vergoeding

Bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie:
max. 9 behandelingen per kalenderjaar

Vergoedingswijzer

  • Basis : Beperkte vergoeding, zie omschrijving
  • Startfit : nvt
  • Extrafit : 100%, max. 9 behandelingen per kalenderjaar
  • Benfit : 100%, max. 12 behandelingen per kalenderjaar
  • Optifit : 100%, max. 35 behandelingen per kalenderjaar
  • Topfit : 100%
  • Superfit : 100%

Door wie?

Behandeling door een fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut, manueel therapeut, oefentherapeut Mensendieck/oefen-therapeut Cesar, bekkentherapeut, geriatriefysiotherapeut of oedeemtherapeut. Bij oedeemtherapie kan ook een huidtherapeut de behandeling uitvoeren. Op de aanvullende verzekering (vanaf de Extrafit) mag de behandeling ook worden uitgevoerd door een psychosomatische fysiotherapeut/oefentherapeut.

Aanvraag en toestemming vooraf?

Nee.

Bijzonderheden?

Vanaf juli 2012 biedt ONVZ u de mogelijkheid om fysiotherapie op afstand te volgen. Deze dienst biedt ONVZ aan in samenwerking met HelloFysio. Met behulp van een persoonlijke website en individuele begeleiding door een fysiotherapeut via de telefoon en/of webcam kunt u thuis de oefeningen uitvoeren. Het gaat hierbij om de behandeling van een aantal specifieke niet chronische-aandoeningen. De behandeling is ter vervanging van een reguliere behandeling en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wanneer u een traject doorloopt worden er in totaal vier behandelingen in rekening gebracht.

Aanmelden voor online fysiotherapie kan via www.hellofysio.nl/ONVZ.

Meer informatie vindt u op de website www.hellofysio.nl. U kunt ook contact opnemen met de ONVZ ZorgConsulent.

De indicaties waarvoor u in aanmerking komt voor chronische fysiotherapie staan vermeld op een door de overheid vastgestelde lijst. Deze lijst heet Bijlage 1 van het Besluit zorgverzekering en kunt u aanvragen bij het ONVZ Service Center of raadplegen via www.onvz.nl/polisvoorwaarden. Als u op 31 december 2011 voor een aandoening op deze lijst al 12 behandelingen fysiotherapie heeft gehad, dan worden de behandelingen vanaf 1 januari 2012 voor dezelfde aandoening vergoed op de Basisverzekering. Heeft u in 2011 minder dan 12 behandelingen gehad, dan komen de kosten tot de 20ste behandeling in 2012 voor uw eigen rekening of deze worden afhankelijk van uw aanvullende pakket vergoed op de aanvullende verzekering.

Polisvoorwaarden

ZorgConsulent

Informatie over behandel- methodes, het regelen van zorg en zorgbemiddeling.

Werkdagen 08.30–17.30 uur
0800 022 14 50 (gratis)

Vergoeding 2012

U bekijkt nu een vergoeding voor 2012. Bent u op zoek naar de vergoedingen in 2013?
Kijk dan in de Vergoedingswijzer 2013

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding