Inloggen MijnONVZ

Krijg ik langdurige zorg in het buitenland?

Woont, werkt(/pensioen) of studeert u (tijdelijk) in het buitenland? Dan is het afhankelijk van de situatie of u langdurige zorg of een vergoeding voor langdurige zorg kunt krijgen. In een aantal gevallen heeft u vooraf toestemming van ONVZ of het zorgkantoor nodig om zorg buiten Nederland te krijgen.

Kom ik in aanmerking voor langdurige zorg in het buitenland?

Krijg ik langdurige zorg in het buitenland?
 • Wanneer neem ik contact op met ONVZ Langdurige Zorg?

  Bent u in Nederland en heeft u Wlz-zorg in natura nodig maar is deze niet of niet tijdig beschikbaar in Nederland? Het is mogelijk om deze zorg met toestemming van ONVZ en onder bepaalde voorwaarden in het buitenland te krijgen. Neem hiervoor altijd contact op met ONVZ Langdurige Zorg. Voor zorg in natura buiten Nederland gelden o.a. andere regels voor de duur en de maximum vergoeding.

  Ook als u van plan bent om in Nederland te komen wonen en langdurige zorg nodig heeft, kunt u contact opnemen met ONVZ Langdurige zorg om uw persoonlijke situatie te bespreken.

  ONVZ Langdurige Zorg
  Tel: 030 639 62 22


   


   

 • Wanneer neem ik contact op met mijn zorgkantoor?

  Gaat u langer dan 6 aaneengesloten weken naar het buitenland én wilt u daar zorg inkopen met uw pgb? Laat dit dan altijd (schriftelijk of per e-mail) weten aan uw zorgkantoor.

  Er gelden andere regels voor pgb in het buitenland. Zo kan het zijn dat uw budget wordt verlaagd naar de tarieven die gangbaar zijn in het land waar u verblijft als u daar zorgverleners contracteert die niet vallen onder de Nederlandse fiscale en sociale zekerheidswetgeving. En mag u maximaal 13 weken per kalenderjaar gebruiken voor het inkopen van zorg tijdens uw verblijf in het buitenland als u in Nederland al een pgb hebt.

  Wat is een zorgkantoor?

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie X Sluit deze melding